x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Kira Hagi face un pas important în carieră. Rolul interpretat în filmul despre viața lui George Enescu

Kira Hagi face un pas important în carieră. Rolul interpretat în filmul despre viața lui George Enescu

23 Sep 2022   •   09:24
Kira Hagi face un pas important în carieră. Rolul interpretat în filmul despre viața lui George Enescu
Sursa foto: Kira Hagi/antena3

Actrița Kira Hagi anunță încheierea filmărilor la pelicula "Film Enescu - Geniul și Prințesa", unde aceasta interpretează un rol important, cel al prințesei Alice Cantacuzino.

Cariera fiicei celebrului fotbalist Gică Hagi este în plină ascensiune. La 26 de ani, ea a fost distribuită în rolul prințesei Alice Cantacuzino, în lungmetrajul despre viața compozitorului George Enescu, în regia lui Toma Enache. Pelicula va fi lansată în a doua jumătate a anului viitor.

"Tocmai s-au incheiat filmările la Film Enescu - Geniul și Prințesa, un film despre viața și iubirile compozitorului. După Martha Bibescu, am descoperit și investigat cu această ocazie o (altă) femeie emblematică a perioadei interbelice. Ce vreau să vă spun este că am fost extrem de onorată să o portretizez pe prinţesa Alice Cantacuzino, scriitoare, dramaturg şi sportivă de performanță, dar şi corespondent de război, în al Doilea Război Mondial.

Urmăriți pagina oficială a filmului pentru mai multe detalii. Eu una abia aștept premiera!", a scris Kira Hagi pe Facebook.

Filmul spune povestea de dragoste dintre compozitorul George Enescu și prințesa Maria Cantacuzino. Rolurile principale sunt interpretate de Mircea Dragoman şi Theodora Sandu.

Actrița nu se află la prima colaborare cu regizorul Toma Enache, ea fiind distribuită și în pelicula "Între Chin și Amin".

Kira Hagi a dorit să devină actriță la 12 ani iar la 16 ani a început să joace în piese de teatru. La 19 ani a ob'inut o bursă la New York Film Academy. Primul rol important a fost în piesa "Martha. Povestea romanțată a unei prințese", unde a interpretat-o pe romanciera Martha Bibescu. Ea a debutat în cinematografie cu filmul "Între chin și amin" din 2019, o relatare dură despre experimentul Pitești, unde deținuții politici erau reeducați în spiritul ideologiei comuniste, în perioada 1949-1952.

×
Subiecte în articol: Kira Hagi george enescu alice cantacuzino