x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmul "Barbie", interzis în Vietnam

Filmul "Barbie", interzis în Vietnam

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2023   •   23:50
Filmul "Barbie", interzis în Vietnam
Sursa foto: Hepta

"Barbie" nu va fi lansat în Vietnam. Filmul de vară foarte așteptat a fost interzis pentru că prezintă o hartă care descrie pretențiile Chinei asupra unei părți disputate din Marea Chinei de Sud.

Numeroase țări din regiune au pretenții suprapuse asupra apelor bogate în resurse, inclusiv China și Vietnam. China a revendicat suveranitatea asupra unei regiuni a mării în formă de U, cunoscută mai degrabă sub numele de "linia celor nouă puncte", din cauza modului în care este reprezentată pe unele hărți, părți din această regiune fiind contestate de Vietnam ca teritoriu propriu.

„Nu acordăm licență pentru lansarea filmului american Barbie în Vietnam deoarece conține imaginea ofensatoare a liniei celor nouă puncte", a declarat Vi Kien Thanh, șeful Departamentului de cinematografie din Vietnam, citat de ziarul de stat Tuoi Tre, potrivit Reuters.

Warner Bros. nu a comentat deocamdată situația.

Acesta nu este primul film care este interzis în Vietnam din cauza disputei. "Abominabil" și "Uncharted" au fost amândouă interzise pentru că au prezentat aceeași hartă.

În 2016, un tribunal internațional de la Haga a constatat că "linia de nouă puncte" nu avea niciun temei juridic. Cu toate acestea, China nu a ținut cont de această hotărâre.

"Barbie" are premiera în cinematografe pe 21 iulie.

Filmul, regizat de Greta Gerwig și cu o distribuție plină de vedete, a câștigat deja popularitate la nivel internațional, generând meme-uri și tendințe virale.

În ciuda zvonurilor legate de film, intriga generală a filmului a fost ținută în mare parte sub tăcere.

"Au făcut o treabă foarte bună în a ține ascunsă intriga", a declarat Emma Eastwood. "Nu mi-au dat niciun detaliu despre ceea ce vom face. Au fost câteva momente în care au spus că toată distribuția va fi acolo și că va fi o zi importantă, dar nu mi-au dat niciodată detalii despre ce vom face până când nu am fost pe platou".

"Barbie", cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile principale, urma să fie lansat în Vietnam pe 21 iulie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barbie Ryan Gosling margot robbie Vietnam