x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Mii de oameni la filmări în București, alături de John Malkovich

Mii de oameni la filmări în București, alături de John Malkovich

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2023   •   10:45
Mii de oameni la filmări în București, alături de John Malkovich
Sursa foto: Hepta

Mii de români au asistat la filmările pentru lungmetrajul "Cravata galbenă", în cadrul unui concert susținut de actorul John Malkovich la Sala Palatului din București.

Malkovich îl portretizează pe celebrul dirijor Sergiu Celibidache, la o vârstă înaintată. Peste 4.000 de persoane au fost spectatori în reconstituirea unui concert istoric susținut de celebrul dirijor alături de Filarmonica din Munchen, care a avut loc în 1989, la Philadelphia.

"Cravata galbenă" portretizează viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți artiști ai secolului XX. Filmul este regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, pe baza unui scenariu scris împreună cu James Olivier. Din echipa de producție a filmului mai fac parte regizorul Peter Menzies Jr., designerul de costume Alessandro Lai, designerul de machiaj și coafură Lynda Armstrong și designerul de producție Vlad Vieru. Muzica originală este compusă de Kathryn Kluge și Kim Allen Kluge, în timp ce Des Hamilton și Georgia Topley supervizează distribuția internațională.

Filmul este produs de Adela Vrînceanu-Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Andrei Boncea, James Olivier și Robert W. Cort. Filmările au loc în prezent în București.

Nominalizat la două premii Oscar, la Globurile de Aur și la premiile BAFTA, John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei mondiale contemporane. Actor, producător și regizor, este cunoscut pentru rolurile din "Legături periculoase" și "Being John Malkovich".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: john malkovich filmari bucuresti