x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Netflix pregătește un nou serial bazat pe cartea „Mândrie și prejudecată”

Netflix pregătește un nou serial bazat pe cartea „Mândrie și prejudecată”

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   23:30
Netflix pregătește un nou serial bazat pe cartea „Mândrie și prejudecată”
Sursa foto: Hepta

Netflix lucrează la o nouă adaptare cinematografică a romanului „Mândrie și Prejudecată”, scris de Jane Austen, relatează Deadline.

Creatoarea filmului „Everything I Know About Love”, Dolly Alderton, ar fi scris scenariul serialului, iar distribuția nu a fost încă stabilită. În prezent, proiectul este în curs de dezvoltare. Dacă va primi undă verde, „Mândrie și prejudecată” va fi prima adaptare Netflix a unei cărți scrise de Jane Austen, de la „Persuasiunea”, din 2022, film romantic care a avut-o ca protagonistă pe Dakota Johnson.

De-a lungul timpului, au fost realizate multe adaptări emblematice ale romanului. Cel mai cunoscut este filmul lansat în 2005, care îi are în distribuție pe Keira Knightley și Matthew Macfadyen. Cu 10 ani înainte, a fost lansată și o miniserie produsă de BBC, în care joacă actorii Colin Firth și Jennifer Ehle. Filmul cu Keira Knightley a fost adăugat recent pe platforma Netflix.

„Mândrie și prejudecată” este un roman despre dragoste și clasă, scris de Austen la începutul secolului al XIX-lea. Cartea spune povestea lui Elizabeth Bennet și a lui Mark Darcy, care se îndrăgostesc în cele din urmă, dar trebuie să treacă prin diverse obstacole, tatăl lui Bennet căutând un moștenitor de sex masculin. Romanul apare frecvent pe listele cu cele mai bune cărți ale tuturor timpurilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: netflix serial mandrie si prejudecata