x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Oana Pellea – Clive Owen, o întâlnire de excepţie

Oana Pellea – Clive Owen, o întâlnire de excepţie

de Oana-Maria Baltoc    |    04 Mai 2009   •   00:00
Oana Pellea – Clive Owen, o întâlnire de excepţie
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

"Copiii tatălui" ("Children of men") peliculă în regia lui Alfonso Cuaron, nominalizată la trei premii Oscar în 2007, pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun montaj şi cea mai bună imagine, are premiera la 10 mai, ora 20:00, la HBO.

Alături de Clive Owen, Julianne Moore şi Michael Caine, actriţa Oana Pellea face un rol de excepţie, interpretând-o pe Marichka, "eroul antierou", după cum descrie chiar ea personajul.

Jurnalul Naţional: Clive Owen îi vorbea despre dumneavoastră criticului de film Mihai Chirilov, într-o discuţie pe care au avut-o recent la New York, ca despre o mare actriţă cu care a avut onoarea să lucreze la acest film. Ce impresie a făcut asupra dumneavoastră Clive Owen?
Oana Pellea: Ne-am înţeles excelent. Clive Owen este unul dintre cei mai cotaţi actori la ora actuală şi în plus este un actor de o calitate artistică şi umană excepţională. De un profesionalism la sânge. Un actor profund şi cu o carieră internaţională foarte serioasă în spate. Un actor inteligent şi cu un simţ al umorului molipsitor.

Lucrul cu el a fost o reală plăcere. Am avut repetiţii foarte frumoase împreună. Un actor cu care mi-ar face oricând plăcere să mă reîntâlnesc. E foarte cerebral şi în acelaşi timp foarte sensibil. Am râs mult împreună. Un artist ce îşi sprijină partenerii şi îi tratează cu respect enorm. Un om foarte cald şi, ca orice mare artist, cu o modestie autentică. Îi mulţumesc şi mă bucură că a spus aşa ceva despre mine! Onoarea e reciprocă!

 

Cum v-aţi adaptat la stilul de lucru american? Cu ce diferă acesta faţă de cel din cinematografia românească?
Nu se poate face comparaţie între cinematografia americană şi cea românească, din păcate pentru noi. "Children of men" a avut un buget de aproximativ 70 de milioane de dolari. Dacă nu am vorbi decât de bani..., dar nu încape nici un fel de comparaţie în nici un sens.


PERSONAJ DE COMPOZIŢIE
Vorbiţi-mi despre rolul Marichka, pe care l-aţi interpretat în "Children of men". Aţi întâmpinat dificultăţi în abordarea acestui personaj?
Încrederea regizorului Alfonso Cuaron şi felul în care am fost primită şi tratată în cadrul studiourilor Universal Pictures au făcut ca toată experienţa din Londra să fie absolut superbă. Am fost tratată cu respect şi m-am bucurat de admiraţia şi dragul unei echipe de excepţie.

Faptul că la finalul filmărilor am fost felicitată şi strânsă în braţe de Cuaron şi Clive Owen şi de întreaga echipă de pe platou şi nu doar de convenienţă, a însemnat mult pentru sufletul meu! Felicitările primite la premiera de la Londra mi-au încălzit inima ca şi aplauzele din Bucureşti. Ca şi e-mail-urile ce le primesc din toată lumea, care îmi vorbesc despre Marichka cu drag. Marichka este un personaj de compoziţie, pe care îl iubesc. E unul dintre puţinele personaje pozitive ale filmului. Marichka se sacrifică pentru un copil ce reprezintă salvarea omenirii.
Ea este eroul antierou. Ca şi Theo, personajul lui Clive.

 

Filmul a primit trei nominalizări la Oscar în 2007, veste pe care aţi primit-o exact de ziua dumneavoastră de naştere. Ce a însemnat pentru dumneavoastră acest lucru?
Un mare cadou. Mă aşteptam să fie nominalizat. Cele trei nominalizări certifică un film ce deja a intrat în istoria cinematografiei. Este un film adorat de unii, contestat de alţii. Fiecare îl judecă la nivelul său de înţelegere, de deschidere... Oricum, este un film care nu te poate lăsa indiferent. Asta se întâmplă cu orice film important.

În acest moment lucraţi şi la alte proiecte de cinema sau de teatru?
Da, există... şi de teatru şi de film, dar nu îmi place să vorbesc despre proiecte. Să fim toţi sănătoşi şi... om mai vedea.

 

Un miracol pentru omenire
Pământ, anul 2027: speranţele pentru viitor s-au diminuat. Sunt aproape 19 ani de la ultima naştere a unui copil şi cu fiecare an care trece, inexplicabil, fără o naştere pe întreg pământul, omenirea se apropie de dispariţie. Pentru Theo (Clive Owen), toate acestea sunt prea puţin importante. Existenţa lui este înviorată doar de vizitele pe care le face unui vechi prieten, Jasper (Michael Caine).

Totul se schimbă când Theo se trezeşte aruncat într-un camion şi adus în faţa lui Julian (Julianne Moore). Cândva partenera lui în dragoste şi război, ea este acum lidera unui grup secret ce se luptă pentru drepturile populaţiei de refugiaţi. Julian îi cere lui Theo să obţină actele de tranzit pentru o tânără din organizaţia acesteia care trebuie să iasă din ţară în siguranţă. Curând, Theo află că femeia este însărcinată în luna a opta şi este privită ca miracolul pe care întreaga planetă îl aşteaptă.

×
Subiecte în articol: arte film clive owen clive owen