x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Proiecţii de film sub clar de lună la TIFF

Proiecţii de film sub clar de lună la TIFF

de Oana-Maria Baltoc    |    18 Feb 2010   •   00:00

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura între 28 mai şi 6 iunie la Cluj-Napoca, include proiecţii în aer liber, filme hit şi trei zile dedicate filmului românesc.

Astfel, printre peliculele care vor fi prezentate la TIFF se numără "Visage", în regia lui Tsai Min-Liang (Franţa-Taiwan-Belgia-Danemarca), selecţionat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes în 2009, "House of Branching Love", al finlandezului Mika Kaurismaki, "The Girl on the Train" (Franţa 2009), al regizorului André Téchiné şi, nu în ultimul rând, "Brotherhood", o producţie daneză semnată de Nicolo Donato (Cel mai bun film şi la Golden Award în cadrul Festivalului de Film de la Roma, Premiul Juriului pentru Cel mai bun actor la Film Black Nights - Tallinn în 2009).

Festivalul va include şi o retrospectivă dedicată universităţii de film şi televiziune Sam Spiegel din Ierusalim, care celebrează 20 de ani de activitate, dar şi proiecţii de film sub clar de lună în centrul Clujului. Nu vor lipsi zilele dedicate cinematografiei autohtone (3-5 iunie) şi proiecţiile de film mut, acompaniate de concerte live.

×
Subiecte în articol: film