x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Ce s-a întâmplat cu fiul lui Napoleon Bonaparte? Un film despre viața împăratului Franței, interpretat de Joaquin Phoenix

Ce s-a întâmplat cu fiul lui Napoleon Bonaparte? Un film despre viața împăratului Franței, interpretat de Joaquin Phoenix

de Anastasia Paul    |    02 Dec 2023   •   19:00
Ce s-a întâmplat cu fiul lui Napoleon Bonaparte? Un film despre viața împăratului Franței, interpretat de Joaquin Phoenix
Sursa foto: Hepta

Când Ridley Scott și Joaquin Phoenix își unesc forțele, magia cinematografică se întâmplă.  O dramă istorică epică dezvăluie povestea adevărată a împăratului Franței.

Este esențial să ne scufundăm în istoria intrigantă a lui Napoleon Bonaparte, în special în relația cu fiul său, Napoleon Francois-Charles-Joseph Bonaparte. Separarea sfâșietoare a lui Napoleon de fiul său, după bătălia de la Waterlo, și detaliile tragice ale morții premature ale acestuia, la vârsta de 21 de ani sunt dezvăluite într-o nouă peliculă. 

Viața tragică a fiului lui Napoleon

Napoleon Francois, cunoscut și sub numele de Roi de Rome (Regele Romei), a fost primul fiu legitim al lui Napoleon I și al împărătesei Marie-Louise. Născut în 1811, viața sa a fost marcată de lux și atenție imperială. De la leagăne imense la trăsuri speciale trase de capre, creșterea lui a fost regală. Cu toate acestea, soarta a avut alte planuri pentru acesta.

Pe măsură ce Napoleon s-a confruntat cu înfrângeri și exil, la fel s-a întâmpla și cu fiul său. Roi de Rome și-a petrecut doar primii ani ai vieții sale în Franța. După bătălia de la Waterloo și înfrângerea tatălui său, el a fost separat de Napoleon și și-a trăit restul zilelor în Austria. Despărțirea a dus la o existență tulbure, iar el a murit din cauza unei infecții pulmonare, la vârsta de 21 de ani.

Viața lui Napoleon Francois a fost întreruptă de tuberculoză, fapt adesea umbrit de evenimentele dramatice din jurul tatălui său. Moartea sa, survenită în 1832, este un capitol emoționant din moștenirea lui Bonaparte. 

Napoleon I, Marie Louise și fiul său, Napoleon al II-lea 

Joaquin Phoenix intră în pielea lui Napoleon Bonaparte, în filmul lui Ridley Scott. Pelicula promite să dezlege relația complexă dintre împărat și fiul său, făcând lumină asupra luptelor personale din spatele figurii istorice a împăratului. Rolul intrepretat de Joaquin Phoenix adaugă o notă contemporană unei saga istorice.

Napoleon a fost difuzat în cinematografe pe 22 noiembrie, în SUA și Marea Britanie, iar în India, pe 24 noiembrie. Cu Joaquin Phoenix în rolul lui Napoleon și Vanessa Kirby în rolul Josephine, filmul oferă o perspectivă proaspătă asupra legendarului împărat francez și asupra vieții sale tumultoase, potrivit pinkvilla.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: napoleon Joaquin Phoenix ridley scott