x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film TNB SPUNE DA FILMULUI ROMÂNESC găzduind Premiera de Gală a filmului „NUNȚI, BOTEZURI, ÎNMORMÂNTĂRI”

TNB SPUNE DA FILMULUI ROMÂNESC găzduind Premiera de Gală a filmului „NUNȚI, BOTEZURI, ÎNMORMÂNTĂRI”

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Sep 2022   •   12:11
TNB SPUNE DA FILMULUI ROMÂNESC găzduind Premiera de Gală a filmului „NUNȚI, BOTEZURI, ÎNMORMÂNTĂRI”

TNB anunță SOLD OUT la Premiera de Gală a comediei românești „NUNȚI, BOTEZURI, ÎNMORMÂNTĂRI” pe care Sala Ion Caramitru o găzduiește în data de 12 Septembrie.

NUNȚI, BOTEZURI, ÎNMORMÂNTĂRI  reprezintă întoarcerea la comedia românească de calitate, comediile care au devenit clasice cu multe decenii în urmă și aveau o savoare pe care acest film o readuce peisajului cinematografic românesc.

Filmul este povestea lui Cosmin (Șerban Pavlu), care, în plină bulă imobiliară, iși propune să caștige un milion de euro, dar se alege cu un milion de probleme. O poveste despre doi vecini care duc la paroxism sportul preferat al românilor: ”capra vecinului”.

Filmul NUNȚI, BOTEZURI, ÎNMORMÂNTĂRI  marchează debutul pe marile ecrane al regizorului Alexandru Lustig, după succesele la TVR1 cu teleplay-urile Livada de vișini – de Cehov, Furtuna - de Shakespeare – și Mantaua - de Gogol.

Din distribuția filmului fac parte actorii: Șerban Pavlu, Gheorghe Ifrim, Anca Sigartău, Ilona Brezoianu, Dan Rădulescu, Andreea Mateiu, Andrei Ioan Ionescu, Nicodim Ungureanu, Ruxandra Maniu, Sergiu Costache, Valentin Rupiță, Puiu Lăscuș, Ioan Andrei Ionescu, Bogdan Cotleț, Alexandru Unguru, Jean De La Craiova și mulți alții.

Scenariul: Adrian Lustig

Director de imagine: Andrei Băltărețu-Iancu

Producător: Cristina Dobrițoiu

×