x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Vă vine să credeţi că Chuck Norris are 72 de ani?

Vă vine să credeţi că Chuck Norris are 72 de ani?

de Dana Andronie    |    07 Iun 2012   •   19:01
Vă vine să credeţi că Chuck Norris are 72 de ani?

Incredibil, dar eroii (in viata) au varsta. Nu ne vine sa credem ca eroii imbatranesc. E adevarat ca ii pastram in memorie asa cum i-am cunoscut, iar ei incearca pe toate caile (chiar si chirurgicale) ca timpul sa lase cat mai putine urme vizibile pe infatisarea lor eroica.

Va vine sa credeti ca Chuck Norris are 72 de ani? Exact. Saptezeci si doi. Eroul filmelor cu multa cafteala de calitate net superioara este septuagenar si n-ai zice defel ca este atat de... inaintat in varsta.

Pe numele sau de botez Carlos Ray, Norris s-a inrolat in armata imediat dupa terminarea liceului, iar intr-o misiune in Coreea a inceput sa studieze artele martiale (Tang Soo Do). La intoarcerea acasa, a lucrat pentru Northrop Aviation si ca instructor de karate. Doi ani mai tarziu, era instructor cu norma intreaga si avea la activ cateva scoli de arte martiale.

In 1968 a devenit Campion Mondial la Karate, la categoria mijlocie, pastrandu-si titlul pana la retragere, in 1974. Detine centura neagra la Tang Soo Do si Tae Kwan Do, dar cunoaste toate tipurile de lupte. In 1969 a fost numit "Luptatorul anului" de revista americana Black Belt. La varsta de 34 de ani, Norris infiintase 32 de scoli de karate.
In 1996, a devenit primul occidental care a primit centura neagra cu opt dani in Tae Kwan Do.

Bineinteles ca Hollywoodul nu putea sa-l rateze pe multpremiatul Carlos Ray. Marea lovitura: in 1972 cu "The Way of the Dragon", un film clasic de kung-fu care il aduce impotriva lui Bruce Lee. Filmul a fost bine primit de public si Carlos/Chuck a continuat sa joace in cinci alte filme de arte martiale in acel deceniu, inclusiv "The Student Teachers", "Slaughter in San Francisco", "Breaker! Breaker", "Good Guys Wear Black" si "A Force of One".
Chuck Norris si-a aratat calitatea lui la box-office la inceputul anilor 1980 cu filmul "Missing in Action", o drama ezploziva despre un veteran din Vietnam, care incearca sa elibereze un grup de prizonieri americani. Filmul s-a dovedit a fi un succes imens pentru fani si a avut o pereche de continuari de succes...

In 1986, actorul de la Hollywood avea propria lui serie animata intitulata "Chuck Norris: Karate Kommandos". Si astazi, cand apare pe micul ecran, Chuck Norris este acelasi Chuck Norris de acum patru decenii. Se misca cu talent, iar ridurile varstei trec neobservate. Pai, da, el este erou si ochiul nostru refuza sa perceapa "urmele" timpului. E bine sa fii erou! Daca la 72 de ani esti privit ca la 32, inseamna ca la 112 esti vazut ca la 72 si tot asa pana la... nesfarsit.

Bancuri cu Chuck Norris
"In loc de picaturi de ochi, foloseste sos picant." "Cand taie ceapa, nu plange el, ci ceapa." "Nu exista lesbiene. Doar femei care nu l-au cunoscut inca pe Chuck Norris." "Doarme cu perna sub pistol." "A fost deja pe Marte, de aceea acolo nu exista viata."
"A lovit odata un cal in barba. Descendentii acelui cal se numesc acum girafe." "Doneaza regulat sange la Crucea Rosie, dar niciodata al lui."
"Cand face flotari, nu se ridica pe el, el impinge pamantul in jos."
"E cunoscut pentru modestia lui, dar recunoaste ca este a 8-a minune a lumii." "Tu traiesti pentru ca te-a lasat Chuck Norris in viata!"

×