x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Weinstein revine la Sundance, într-un film despre prăbușirea sa

Weinstein revine la Sundance, într-un film despre prăbușirea sa

26 Ian 2019   •   19:30
Weinstein revine la Sundance, într-un film despre prăbușirea sa

Timp de peste 20 de ani Harvey Weinstein a făcut şi a desfăcut tot ce a vrut la Festivalul de Film Sundance, plătind milioane de dolari pentru a intra în posesia nestematelor cinematografiei independente. Anul acesta el revine la Sundance, însă de această dată în calitate de personaj al filmului "Untouchable", care prezintă prăbuşirea celebrului producător de film şi le dă cuvântul victimelor sale, transmite AFP. 

Semnat de Ursula Macfarlane, "Untouchable" nu-şi propune să dezvăluie vreo faţetă necunoscută publicului cu privire la Weinstein dar reuşeşte să reconstituie, cu maximă atenţie, mărirea şi decăderea celui care a fost unul dintre cei mai puternici oameni de la Hollywood - şi care îşi aşteaptă în prezent procesul pentru viol şi agresiuni sexuale. 

Festivalul de Film de la Sundance, vechiul teren de vânătoare al lui Weinstein, a prezentat vineri acest film în avanpremieră mondială, cu câteva ore după proiecţia peliculei "Leaving Neverland", un documentar fluviu realizat pornind de la doi tineri bărbaţi care susţin că au fost agresaţi sexual de Michael Jackson pe când erau copii. 

Tot victimele sunt cele care asigură firul narativ în "Untouchable". Necunocute sau celebre, ele povestesc abuzurile suferite, ameninţările primite şi apetitul sexual insaţiabil al lui Weinstein. Printre ele, actriţele Rosanna Arquette, una dintre primele care l-a acuzat public pe producător într-un articol publicat de New Yorker. 

"Era şi timpul!", a declarat ea pentru AFP înaintea proiecţiei. "Vedeam din ce în ce mai multă agresiune şi abuz de putere din partea unui om foarte puternic, care putea distruge o viaţă cu un simplu pocnit din degete. Chiar era şi timpul!".

AGERPRES

×