x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură FOTOCRONICĂ - „Mareșalul Piłsudski – Familia Regală Română și prietenia polono-română în perioada interbelică”

FOTOCRONICĂ - „Mareșalul Piłsudski – Familia Regală Română și prietenia polono-română în perioada interbelică”

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Feb 2024   •   00:20
FOTOCRONICĂ - „Mareșalul Piłsudski – Familia Regală Română și prietenia polono-română în perioada interbelică”

Vă invităm să urmăriți o selecție de imagini de la evenimentul „Mareșalul Piłsudski – Familia Regală Română și prietenia polono-română în perioada interbelică”, desfășurat în data de 15 februarie, la Muzeul Józef Piłsudski din Sulejówek.

Invitata de onoare a evenimentului a fost Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României.

Alteța Sa Regală, strănepoata Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, a amintit despre valorile care au fundamentat relațiile dintre Mareșalul Piłsudski și Regele Ferdinand I, valori care au fost o constantă a parteneriatului dintre țările noastre: „libertate, unitate și cooperare”.

Prin prezența Alteței Sale Regale Principesa Sofia, la scurt timp după marcarea centenarului vizitei Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria în Polonia în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu, Familia Regală a României „reînnoiește prietenia și relațiile istorice dintre cele două națiuni”.

O prezență deosebită la eveniment a fost doamna Joanna Maria Onyszkiewicz (née Jaraczewska), nepoata mareșului Józef Piłsduski.

Prof. dr. hab Grzegorz Nowik, directorul științific al Muzeului, a susținut o prelegere despre începuturile acestei relații deosebite dintre cele două state în contextul dificil din perioada interbelică. Prezentarea a fost precedată de intervențiile directorului Muzeului Józef Piłsudski din Sulejówek, dr. Robert Andrzejczyk, și a directoarei adjuncte, dr. Jadwiga Rodowicz-Czechowska.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

×