x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Gwen Stefani are succes solo

Gwen Stefani are succes solo

25 Feb 2005   •   00:00

Putini artisti se pot lauda ca au reusit atat in cadrul unei trupe, cat si in cariera solo. Astazi o sa vorbim despre cineva care poate face asta.

CRISTIANA STAMATESCU

AVANT. Fara indoiala, Gwen Stefani o sa urce in continuare in clasamente
O ea, o artista, o voce si o aparitie extrem de incitanta, indiferent de context... nici o indoiala in aceasta privinta. Gwen Stefani, doamna "No Doubt" sau mai nou doamna "Artista solo de mare succes", este invitata mea de astazi. Motivul? Primul ei single solo, "What you waiting for" este in Top 10, iar cel de-al doilea extras din albumul "Love.Angel.Music.Baby", piesa "Rich Girl" obtine la cea mai recenta editie a Romanian Top 100 Singles Chart titlul de "highest new entry". Gwen s-a lansat in 1987 ca solista a grupului No Doubt si in mod cert piesa "Don’t Speak" va ramane una dintre cele mai cunoscute din toate timpurile. Piesa in cauza a insemnat urcarea vertiginoasa a grupului in clasamente, a adus o nominalizare la Grammy albumului "Third Kingdom". Gwen a muncit extrem de mult sa tina unita trupa amenintata la un moment dat de spectrul destramarii, contribuind chiar cu bani proprii pentru finantarea albumului cu numarul doi, care i-a tinut in atentie pana la obtinerea succesului efectiv. Acum, Gwen a luat in piept o cariera solo ce se anunta extrem de promitatoare, si evident a inceput cu plata vechilor datorii. "Rich girl" este un duet cu frumoasa Eve, cea care a luat-o pe Gwen alaturi de ea, cu ceva ani in urma, la hit-ul "Let me Blow ya Mind".

NICU ALIFANTIS INTRA IN TOP
Cea mai recenta editie a Romanian Top 100, Singles Chart, aduce o premiera de salutat. Nicu Alifantis, seniorul muzicii romanesti reuseste o performanta cu care putini artisti din generatia sa se pot lauda. Intrarea in clasamentul national de difuzari al Romaniei. Piesa este "Calu’ Balan", iar Nicul Alifantis ii are alaturi pe Zan si Alex. Katrina Carlson intra si ea in clasament cu un... cover (ca tot scriam acu vreo doua numere) dupa "Drive" al celor de la The Cars. Alte performante de remarcat: sora "fratelui minune", la fel de minunata Natasha Bedingfield ocupa frumos si ordonat doua locuri la rand (37 si 38) cu cele doua piese extrase pe single, dintre care "These Words" este si cea mai mare urcare a saptamanii, dupa 42!!! de saptamani, Usher este tot in top, iar pe Activ se pare ca nu-i mai da nimeni jos din varf. Bravo lor!

INFO

Viitorul turneu al trupei britanice BLUE este in pericol in cazul in care Lee Ryan nu se va videca de infectia la gat de care sufera. Ryan a fost avertizat de medici ca s-ar putea sa nu mai cante niciodata daca nu se trateaza si pleaca in turneu, si asta pentru ca are noduli pe corzile vocale. "Lee si-a facut niste teste vineri (18 februarie 2005). Doreste sa mearga in turneu, dar nu are de gand sa isi distruga vocea definitiv. Sunt sanse ca turneul sa fie anulat", a declarat o sursa apropiata trupei Blue.

Solistul trupei rock Aerosmith, STEVE TYLER, a anuntat ca s-a despartit de sotia sa. Rocker-ul s-a despartit de Teresa dupa 17 ani de casnicie. Cantaretul, in varsta de 56 de ani, tatal actritei Liv Tyler, nascuta dintr-o relatie precedenta, a cerut ca familia sa sa fie lasata in pace in aceasta perioada dificila. "M-am despartit de sotia mea. Suntem o familie care trece printr-o perioada dificila. Un pic de intimitate pentru Teresa, copiii mei si pentru mine ar fi binevenita", a declarat cantaretul. Steve Tyler si Teresa sunt parintii a doi copii, Chelsea, in varsta de 16 ani, si Taj, de 13 ani.

In comunicatul care anunta viitorul sau turneu american, BOB DYLAN spune ca daca ar fi sa isi inceapa cariera acum, nu ar face acest lucru. "Artistii care sunt acum in fruntea topurilor sunt considerati salvatorii muzicii rock’and roll, dar de fapt sunt niste amatori. Ei nici macar nu stiu ce este muzica. Nici nu m-as gandi sa incep o cariera muzicala in aceste zile. Cred ca mi-as indrepta atentia catre matematica. Asta m-ar interesa. Si arhitectura m-ar interesa", spune Bob Dylan.

ANTONIO BANDERAS va canta alaturi de Carlos Santana la gala Premiilor Oscar, inlocuindu-l astfel pe Enrique Iglesias. Cei doi vor interpreta piesa "Al Otro Lado Del Rio", nominalizata la categoria Cel Mai Bun Cantec Original. Aceasta piesa face parte din coloana sonora a filmului "The Motorcycle Diaries".
×
Subiecte în articol: cultura gwen