x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Licitația Quadro #40

Licitația Quadro #40

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Iul 2023   •   10:00
Licitația Quadro #40

Licitația de Vară se apropie! Aceasta va avea loc în perioada 14–16 iulie 2023 și se va desfășura exclusiv online pe website-ul galeriei: www.licitatie.galeriaquadro.ro.

Vă invităm cu drag să vizitați expoziția licitației, în perioada 3–14 iulie, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, la sediul galeriei.

Licitația întrunește peste 190 de loturi, cu prețuri de pornire cuprinse între 30 și 8.000 EUR.

Arta interbelică este reprezentată în această selecție de lucrări semnate de artiști ca Pericle Capidan, Grete Csaki Copony, Gidófalvy Pataki Etelka, Julius Podlipny, Elena Popea. Acestora li se alătură un lung șir de artiști băimăreni, printre care îi menționăm pe Balla Béla, Mikola András, Jándi Dávid, Kádár Géza, Nagy Oszkár, prezenți în licitație cu picturi importante. Se remarcă o splendidă Iarnă la Baia Mare, 1927 de Kádár Géza (preț de pornire: 8.000 EUR), un târziu Colț de atelier de Nagy Oszkár (preț de pornire: 2.600 EUR) și pastelul metafizic Bal mascat în fața Etnei de Jándi Dávid (preț de pornire: 1.400 EUR).

Picturii de copertă, o compoziție solară de Fülöp Antal Andor (preț de pornire: 6.000 EUR), i se alătură o colecție de piese ale clasicilor artei clujene ca Petre Abrudan, Incze János Dés, Miklóssy Gábor, Mohy Sándor. Generația modernă lansată în anii 1960 figurează cu piese importante. Menționăm Icar de Rusz Lívia (preț de pornire: 2.800 EUR), Negociere de Tóth László (preț de pornire: 1.500 EUR), Natură statică de T. Szűcs Ilona (1.500 EUR).

Din creațiile favoriților postbelici figurează mai multe lucrări de Páll Lajos, Ion Pacea și Constantin Piliuță.

O amplă selecție prezintă diversitatea artei orădene, de la arta Secession a lui Balogh István până la art brut a lui Urszinyi Mária. Colecția cuprinde în continuare lucrări ale următorilor artiști: Coriolan Hora, Kristófi János, Macalik Alfréd, Mund Hugó, Aurel Pop, Tibor Ernő și Tompa Mihály.

În materialul grafic se remarcă lucrări expresive și importante de Dési Huber István, Gy. Szabó Béla, Kmetty János, Korda Vince, Nagy Imre, Nagy István și Ștefan Popescu.

Sculptura este reprezentată de autori ca Balaskó Nándor, Benczédi Sándor, Csorvássy István, Eugen Gocan, Kulcsár Béla, Lőrincz Lehel, Egon Marc Lövith, Szederjesi András, Szervátiusz Jenő și Siklódy Lőrincz. Dintre acestea se evidențiază supla sculptură de lemn Rita de Szervátiusz Jenő (preț de pornire: 2.400 EUR).

O mică colecție de ceramică, sticlă și obiecte-mobilier de Fuhrmann Károly, Egon Marc Lövith, Lőrincz Lehel, Erdős I. Pál, Paulovics László și Röser Ferenc evocă atmosfera interioarelor din anii 1960-1970.

Catalogul licitației va fi disponibil pe www.licitatie.galeriaquadro.ro începând cu 3 iulie 2023.

 

Vă dorim mult succes și vă așteptăm cu drag!

×
Subiecte în articol:  Licitația Quadro #40