x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Ministrul Culturii, la Mastering the Music Business: „România are nevoie de expunere internațională, iar oamenii din industria muzicală trebuie să se întâlnească, să se cunoască și să creeze artă împreună.”

Ministrul Culturii, la Mastering the Music Business: „România are nevoie de expunere internațională, iar oamenii din industria muzicală trebuie să se întâlnească, să se cunoască și să creeze artă împreună.”

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Sep 2022   •   11:35
Ministrul Culturii, la Mastering the Music Business: „România are nevoie de expunere internațională, iar oamenii din industria muzicală trebuie să se întâlnească, să se cunoască și să creeze artă împreună.”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a participat la festivitatea oficială de deschidere a conferinței Mastering the Music Business (MMB), alături de Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadorul Franței în România.

E foarte important ce se întâmplă aici și că avem acest gen de evenimente în România. Venim după doi ani de pandemie, când totul a fost încetinit sau chiar oprit, așa că e nevoie să fim <>. România are nevoie de expunere internațională, iar oamenii din industria muzicală trebuie să se întâlnească, să se cunoască și să creeze artă împreună. Artiștii, în general, nu sunt buni manageri, iar Mastering the Music Business e locul unde aceștia se întâlnesc cu managerii și promovează ceea ce fac, îndulcind inimile ascultătorilor și făcând lumea un loc mai bun. Sper să ne vedem din nou anul următor!”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu

 

Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadorul Franței a adăugat: „E o onoare să fiu pentru prima dată la Mastering the Music Business și felicitări pentru cea de-a 7-a ediție a unui eveniment în care noi, francezii, credem, atât ca iubitori de muzică, cât și ca iubitori ai pieței, ai industriei creative culturale. Desigur că pandemia a fost dificilă și a făcut publicul și artiștii să sufere, dar sunt foarte fericită să deschid acest eveniment acum, în septembrie 2022.”

 

În cadrul evenimentului, 100 de speakeri români și internaționali dezbat cele mai de interes subiecte muzicale și se  întâlnesc cu artiști independenți, dar și cu profesioniști din domeniu.

 

Cele peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A se vor desfășura la Hotel Caro, între 6 și 8 septembrie de la ora 10 și până la 18. Zilnic vor avea loc câte trei recepții unde participanții au ocazia să interacționeze cu invitații preferați.

 

Apoi, de la ora 20 și până la miezul nopții, la Club Expirat vor avea loc concertele din cadrul MMB Showcase Festival, unde publicul are ocazia să asculte trupe la început de drum.

×