x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica OST Fest 2012: trei zile de rock 'greu' la Romexpo

OST Fest 2012: trei zile de rock 'greu' la Romexpo

de Alex Revenco    |    18 Iun 2012   •   15:36
OST Fest 2012: trei zile de rock 'greu' la Romexpo

Vineri, circa 9.000 de spectatori au venit pentru Dimmu Borgir si Motley Crue dar atat Exodus cat si Overkill i-au entuziasmat pe cei prezenti, chiar daca au evoluat pe o caldura infernala. Iar constantenii de la White Walls, desi au avut un recital scurt au aratat ca au valoare internationala. De altfel, in fiecare zi, cu exceptia formatiei headliner, toate celelalte trupe au cantat la temperaturi aproape inumane.

Pentru prima oara in Romania, norvegienii de la Dimmu Borgir au impresionat in primul rand cu un black metal sanatos, dar si cu extravaganta tinuta de scena. Dupa o (destul de) lunga pauza, faimosul grup american Motley Crue- tot o premiera pentru Romania- a aratat romanilor ce inseamna un show rock in varianta americana, gen Las Vegas, cu doua fete sexi imbracate sumar, cum altfel decat o blonda si o bruneta. Muzica lui Vince Neil & Co chiar daca nu 'straluceste' este agreabila iar fostul sot al Pamelei Anderson a tinut sa arate ca el este vedeta.

Cu un solo de tobe executat intr-un roller coaster aflat in miscare- ce a efectuat (la un moment dat) o rotatie de 360 de grade- Tommy a sustinut cel mai spectaculos moment batand cu capul in jos! Ziua a doua (cu 12.000 de spectatori) a inceput cu trupa hard rock lui Alin Achim, Desant, urmata de un grup heavy metal de pusti din Australia, Mystery. Au urmat HolyHell (SUA) -'pastorita' de Joey DeMaio, Trooper (Romania) si Europe (Suedia)- celebra pentru megahitul "The Final Countdown'. Seara a fost 'inchisa' de Manowar, faimosul grup newyork-ez cu legiuni de fani dedicati in toata Europa, inclusiv Romania. Energicul recital a avut un moment cand Joey a invitat pe scena un fan care stie sa cante la chitara. A urcat Vicentiu (Bucuresti) care a avut sansa sa plece cu chitara semnata de cei patru Manowar cadou, plus un tricou original.

Dupa amiaza zilei de duminica (14.000 de fani) a inceput cu trupele autohtone Reborn si Metrock, urmate de Lake of Tears. W.A.S.P., care in 2012 sarbatoreste 30 de ani de existenta, a cantat impreuna cu publicul "I Wanna Be Somebody". Megadeth, cu Mustaine si Ellefson aflati intr-o forma de zile mari, a sustinut un recital deosebit de energic, gustat partial de public, din cauza sonorizarii defectuoase. Desi e cel mai adevarat & cinstit grup heavy metal din lume, Lemmy pretinde ca Motorhead canta 'doar rock and roll' iar ultima seara de la OST Fest s-a incheiat cum nu se putea mai bine, cu Bomber, Damage Case, I Know How to Die, Stay Clean, Metropolis, Over the Top, One Night Stand, The Thousand Names of God, The Chase Is Better Than the Catch, The One to Sing the Blues, Just 'Cos You Got the Power, Going to Brazil, Killed by Death, Ace of Spades, Overkill.

×