x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 500 de chitariști vor cânta în același timp 20 de piese folk-rock la Sibiu

500 de chitariști vor cânta în același timp 20 de piese folk-rock la Sibiu

02 Sep 2022   •   12:00
500 de chitariști vor cânta în același timp 20 de piese folk-rock la Sibiu

Sibiul va găzdui, timp de 3 zile, din 9 septembrie, cel mai mare eveniment din România dedicat chitariștilor: Guitar Meeting. La Concertul Manifest sunt așteptați aproximativ 500 de chitariști care vor cânta în același timp 20 de piese folk-rock.

Începând din 9 septembrie, Sibiul găzduiește timp de 3 zile cel mai mare eveniment din România dedicat chitariștilor - Guitar Meeting, ediția a VIII-a. În premieră, evenimentul are loc în două locații: Muzeul Astra și Piața Mică.

Vineri, 9 septembrie, Guitar Meeting 2022 debutează cu seria de concerte ce aduce în atenție tineri artiști din toată țara, Young Revolution Warm-Up, în Muzeul Astra. Evenimentul găzduiește trupe care au debutat în cadrul edițiilor anterioare Guitar Meeting și care au evoluat odată cu festivalul. Începând cu ora 17.00 spectatorii se vor delecta cu folk-ul autentic și noi direcții ale sound-ului rock propuse de Revolver, Archvile, Generația Folk, Transilvanian Frost și Mark Fülop. Seara se încheie cu două concerte live susținute de trupele Trooper și Semnal M, de la ora 20:00.

Sâmbătă, 10 septembrie, festivalul continuă tot în Muzeul Astra cu marele Concert Manifest - cel mai spectaculos și emoționant moment al evenimentului, începând cu ora 17:00.

Sute de chitariști veniți din peste 30 de orașe vor fi vedetele unui adevărat show de 3 ore. Aceștia s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în același timp un playlist format din 20 de piese folk-rock românești și internaționale, acompaniați de mari artiști invitați pe scenă: Adrian Despot de la Vița de Vie va cânta „Praf de stele”, Emeric Imre aduce „Nebun de alb”, Mircea Vintilă - „Vinovații fără vină” de Pasărea Colibri, Ștefan Boldijar de la Semnal M va evoca nostalgia prin piesele „La fereastra ta” și „Primăvara Românescă”, iar Paul Radu îi va acompania pe chitariști pe cele două piese Antract - „Trebuie să crezi” și „Iubirea”.

Tot sâmbătă, 10 septembrie, Guitar Meeting invită sibienii la o serie de concerte live în Muzeul Astra.

La Scena de la Târgul de țară, artiștii folk Mircea Vintilă și Emeric Imre & Marius Roje au pregătit două concerte de zi, de la ora 14:00. Tot aici vor fi ascultați pe artiștii de la Band of brothers and sisters și pe tinerii Jenifer Mohebbi și Tudor Miron. Seara, imediat după show-ul chitariștilor, spectacolul se mută la „Scena de pe lac” pentru un concert live Vița de Vie, de la ora 20:00.

Accesul în zona de festival din Muzeul Astra se face prin achiziționarea în ziua evenimentului a unui bilet de acces în muzeu sau prin prezentarea unui abonament.

Duminică, Guitar Meeting se mută în centrul orașului, în Piața Mică din Sibiu. Aici vor avea loc concertele Young Revolution, dedicate trupelor tinere și foarte tinere. Cele mai multe dintre ele vor cânta în premieră la Guitar Meeting, fiind formate din chitariști participanți la edițiile anterioare. Din line-up fac parte sibienii de la Vârfu Omu și trupele Overbeat, Azimut, Dollface și The Howlers.

În încheierea festivalului, trupa Antract va marca un concert live, de la ora 21:00.

Toate concertele programate în Piața Mică sunt cu intrare liberă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: chitaristi