x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Anulările de la RCOA

Anulările de la RCOA

de Catalina Iancu    |    13 Aug 2009   •   00:00
Anulările de la RCOA

Ceea ce se anunţa drept "cel mai mare festival în aer liber din România", Rock City Open Air, a intrat la apă! Iniţial s-a anunţat că vor participa 60 de trupe, apoi 100, după care a început numărătoarea inversă... a formaţiilor care mai vin la festival. Deci mai întâi a venit criza şi-abia pe urmă analiza.



Rockerii care şi-au luat bilete sau abonamente la RCOA (programat în perioada 20-23 august lângă Feteşti) au început să se neliniştească după ce unele trupe au anunţat pe paginile lor de MySpace că nu mai participă la festival. Nu mai puţin de zece formaţii străine s-au retras în doar câteva zile. Iar acum vin ştirile rele...vante: Theatres des Vampires i-a sfătuit pe fanii români să nu cumpere bilete pentru că trupa NU va cânta!

"Ne pare rău să anunţăm că anulăm show-ul de la RCOA din cauza incapacităţii promotorului local de a-şi respecta partea lui de înţelegere... Ne cerem scuze fanilor români, dar anularea nu e cauzată câtuşi de puţin de trupă", zic italienii. Trail of Tears şi Macbeth au dat comunicate similare, iar Blaze Bayley doar a invocat cauze independente de voinţa lor. Iniţial, line-up-ul era format din câteva zeci de trupe din străinătate, celelalte formaţii urmând a fi invitate din România.

Dar gazdele s-au lungit mai mult decât i-a ţinut plapuma. Ori s-au bazat că vor vinde pielea ursului din... pădurea de pe malul braţului Borcea: "Până şi estimările cele mai pesimiste s-au dovedit în final nerealiste. Chiar dacă minimum de bilete calculat a se vinde pentru România era o cifră absolut decentă, acesta nu s-a putut realiza decât pe sfert!".

Cert este că sondajele făcute n-au reprezentat un indicator relevant. Prin urmare, "am anulat recitalurile trupelor pentru care suntem în imposibilitate de plată. Ne cerem scuze tuturor celor care şi-au cumpărat deja bilete şi abonamente şi încercăm să ne revanşăm prin oferirea de vouchere de consumaţie. Preţul abonamentelor va fi redus de acum la 250 de lei".

Nu se ştie însă dacă această soluţie va potoli foamea de rock a celor care voiau să vadă fix formaţiile care nu mai vin.


Lista finală... deocamdată
Astfel, Metal Masters spune că s-a aflat în faţa unei dileme: să anuleze festivalul din cauza imposibilităţii de a-şi respecta integral promisiunile făcute deja publicului sau să meargă mai departe, anulând o parte dintre recitaluri. În acest moment s-a hotărât continuarea, cu line-up-ul posibil. Organizatorii au decis ca în lista finală "să rămână acele trupe care au stârnit cel mai mare interes fanilor din România: Immortal (foto), Amon Amarth, Mayhem, Overkill, Candelmass, Edguy, Sirenia".

×
Subiecte în articol: muzica