x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ascultă piesa cu care Cobzality se prezintă la Eurovision!

Ascultă piesa cu care Cobzality se prezintă la Eurovision!

09 Feb 2014   •   15:41
Ascultă piesa cu care Cobzality se prezintă la Eurovision!
Florin Romaşcu şi Robert Magheţi  - jumătatea creativă a trupei SISTEM, participă la Eurovision 2014, de această dată alături de colegii lor din trupa Cobzality.

Cobzality mizează pe o piesă care îmbină sonorităţile moderne, caracteristice trupei şi muzica autentică românească, şi pe o apariţie scenică complexă şi spectaculoasă. ”Noi credem că singura modalitate de a ne diferenţia de celelalte ţări şi chiar de a câştiga acest concurs, este aceea de a fi autentici, de a fi români. De aceea, am creat o piesă reprezentativă pentru sufletul şi trăirea românească, cu versuri în limba română,” spune Robi.

Povestea de dragoste dintre o pământeană şi un astru va fi ilustrată printr-un show de zile mari , marca Robi şi Florin - aşa cum cere fişa postului încă din perioada Sistem, care va include măşti din Maramureş, tobe exotice, căluşar şi alte elemente spectaculoase. Pentru ca show-ul să fie complet, Cobzality intenţionează să coopteze în proiect o cunoscută solistă de muzică populară. Sunt deja în discuţii avansate cu aceasta, urmând să concluzioneze până la sfârşitul săptămânii.
   
”Vrem să reprezentăm România cu ceea ce are mai bun şi într-un mod inedit aşa cum am mai făcut-o acum nouă ani când am schimbat "faţa" show-ului de pe scena Eurovision. De atunci concurenţii au înţeles că apariţia pe scenă trebuie să aibă şi un spectacol cât mai bun. La fel ca în 2005, ne bazăm pe sprijinul şi discernământul românilor de pretutindeni, care, la fel ca şi noi, împărtăşesc şi doresc să transmită bucuria de a fi român oriunde în lume,” povesteşte Florin.
     
Florin Romaşcu şi Robert Magheţi au mai urcat pe scena Eurovision în 2005, alături de colegii din trupa Sistem şi de Luminiţa Anghel. Impreună au câştigat detaşat preselecţia românească şi apoi semifinala de la Kiev, ocupând în clasamentul final locul 3 (cel mai bun obţinut de România în anii 2000).

Piesa pe care Cobzality o prezintă la Eurovision va putea fi ascultată în premieră duminică seară, de către fanii trupei. Mai precis, de cei care intră pe pagina de Facebook Cobzality şi  dau like & share la cover foto. Ei vor primi un link secret care le va permite să fie primii ascultători ai cântecului. 


×