x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bono: "U2 la răscruce"

Bono: "U2 la răscruce"

de Alex Revenco    |    03 Sep 2010   •   00:00
Bono: "U2 la răscruce"
Sursa foto: Juan Mabromata/AFP/ Mediafax

Faimosul grup irlandez a compus deja patru albume şi vrea să decidă pe care-l va înregistra. Semnalul de "alarmă" a fost declanşat anul trecut, când Bono & Co. au lansat "No Line on the Horizon" şi au sperat că vor da "lovitura".

Dar nici critica de specialitate nu a scris cronici entuziaste, nici fanii formaţiei nu s-au înghesuit să cumpere discul, vânzările fiind catalogate drept "modeste". De aceea cei patru s-au gândit serios la o schimbare "de macaz" şi în consecinţă au compus patru albume, cu "muzici" diferite.

ALBUM DIFICIL
Într-un interviu recent, acordat publicaţiei Rolling Stone, Bono a mărturisit: "Ştiu că «No line on the Horizon» nu este foarte accesibil, nici punct de vedere al textelor, nici al muzicii. Trebuie să recunosc că am «scos» un disc dificil. E ca un obiect de artizanat, pretenţios, care a necesitat mari eforturi, dar pe care răuvoitorii l-ar putea considera kitsch. «Songs of Ascent» e o lucrare meditativă creată ca o continuare pentru albumul de anul trecut, dar avem gata şi un album rock, plus un altul, disco. Mai este coloana sonoră pentru musicalul «Spider Man»".

Discuri pentru Player
5900-130501-03_07tv37.jpgKorn - III. Remember Who You Are
După o pauză de trei ani, formaţia californiană se întoarce cu cel de-al nouălea album de studio, botezat totuşi cu cifra trei. Subtitlul "Aminteşte-ţi cine eşti" este o probabilă referire la Brian "Head" Welch, chitaristul original, care a părăsit grupul în 2005 şi acum ar vrea să revină. Piese: "Pop a Pill", "Move On", "The Past", "Never Around".


5900-130500-03_07tv36.jpgDisturbed - Asylum
Acest material muzical apare după doi ani de la lansarea albumului "Indestructible" şi este cel de-al cincilea album din carieră. Purtătorul de cuvânt al formaţiei spune că "albumul este mult mai agresiv şi întunecat, dar va semăna puţin cu «Believe»", al doilea lor album. "Another Way To Die" este primul single.


5900-130499-03_07tv35.jpgPendulum - Immersion
Australienii din Pearth cântă drum & bass şi au lansat de curând cel de-al treilea album de studio, masterizat de Brian Gardner la studioul Bernie Grundman Mastering Studios din Los Angeles. O surprinzătoare apariţie, ca invitat, o are Steven Wilson (Porcupine Tree), care a colaborat la piesa "The Fountain". CD-ul este produs de A&A Records/ Warner Music Licensee.

×
Subiecte în articol: muzica