x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica CokeLive Peninsula, pe malul Mureşului

CokeLive Peninsula, pe malul Mureşului

de Alex Revenco    |    23 Iul 2009   •   00:00
CokeLive Peninsula, pe malul Mureşului

Startul la distracţie se dă în această după-amiază, la ora 17:30, când începe primul recital al Festivalului Peninsula 2009: trupa Teglagyari Megallo (RO) pe scena Coke Terrace. Muzică, corturi, vreme bună, zeci de mii de waţi, concerte senzaţionale, paprika, bungee-jumping sunt câteva elemente ce ţin de petrecerea nonstop care urmează să dureze 96 de ore.



Începând de astăzi şi până duminică, lângă Complexul Weekend din Târgu Mureş, situat pe malul Mureşului, se desfăşoară cea de-a şaptea ediţie a festivalului, o nouă experienţă de patru zile petrecute la intensitate maximă. Atât Administraţia Naţională de Meteorologie, cât şi prognoze meteo "de afară" anunţă că, pe întreaga durată a festivalului, la Târgu Mureş va fi vreme bună şi însorită, astfel încât toate manifestările în aer liber se vor desfăşura în condiţii ideale.

Pentru ca totul să decurgă perfect la CokeLive Peninsula, între 23 şi 26 iulie, majoritatea corturilor ce vor găzdui concertele sau evenimentele derulate de sponsori şi organizaţiile non-guvernamentale au fost deja montate.

MESAJE DE LA ARTIŞTI
Organizatorii au anunţat că, în premieră la ediţia din acest an, mai mulţi artişti au transmis mesaje fanilor care vor veni să îi vadă în concert. Astfel, olandezul Tiesto promite peninsularilor un "set grandios" în seara de vineri, 24 iulie, pe Coca-Cola Main Stage, iar Iris îşi aşteaptă "cu drag" fanii la primul concert de festival, după revenirea lui Cristi Minculescu, sâmbătă, pe aceeaşi scenă.

Trent Reznor, liderul trupei Nine Inch Nails a mărturisit că e un mare fan al scoţienilor de la Primal Scream, care vor cânta sâmbătă, înaintea lor, pe scena principală. Reznor a ţinut chiar să-şi ceară scuze pentru că nu a venit cu formaţia sa, mai de mult, în Europa de Est. După ce fanii polonezi i-au arătat lui Reznor cum se petrece în această parte a lumii, peninsularii sunt hotărâţi să nu fie cu nimic mai prejos!

Cei de la Prodigy, "bomba de duminică seară", au mărturisit că fanii lor din Europa de Est reprezintă, în permanenţă, o provocare, pentru că, de fiecare dată, întâlnirea cu publicul din această parte a continentului este o experienţă inedită. "2009 a fost unul dintre cei mai buni ani pe care i-am avut vreodată, toate recitalurile au fost la fel de tari, poate chiar mai bune decât cele din anii '97 şi '98. Acest lucru se datorează noilor fani ai formaţiei care ne aduc energie, iar noi le-o dăm înapoi", a declarat Liam Howlett, liderul celebrului grup britanic.

ACTIVITĂŢI EXTRA-MUZICALE
Pe lângă concerte, CokeLive Peninsula 2009 îşi aşteaptă vizitatorii cu o mulţime de activităţi oferite de organizatori şi sponsori, precum şi multe surprize pregătite de cele 35 de ONG-uri prezente la festival. Cei care au curaj vor putea experimenta aproape 30 de sporturi, printre care bungee-jumping, vor avea ocazia să se rătăcească şi să-şi găsească drumul în Labirintul Coca-Cola, să se răcorească în barul de gheaţă etc.

Participanţii pot să-şi aleagă muzica preferată în corturi special amenajate - dintre trei stiluri, pop, dance & reggae, să-şi facă fotografii cu efecte speciale sau tatuaje. Vor fi şi multe alte surprize, precum: water kangaroo, segway, airboard,  recumbent bike şi altele.

GULAŞ DE MAI MULTE FELURI
Nici protecţia mediului nu a fost uitată, pe site-ul festivalului fiind amplasate peste 38 de containere de 1.100 de litri, două containere de 20 m3, iar în zona de campare vor fi oferiţi peste 2.000 de saci de plastic, pentru colectarea selectivă a hârtiei şi a plasticului.

Şi de această dată, organizatorii au făcut în aşa fel încât oferta gastronomică să fie la înălţime, meniul incluzând de la produse de tip fast-food până la diferite feluri de gulaş, ciorbe, fructe proaspete sau porumb fiert. Dacă Coca-Cola este partenerul festivalului, iar Vodafone sponsorul principal, organizatorii sunt Sziget Management şi Conferinţa Tineretului Maghiar (MIERT), Consiliul Judeţean Harghita fiind coorganizator. Evenimentul este sprijinit de Primăria Târgu Mureş, Primăria Sângeorgiu de Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Fundaţia Communitas.

×
Subiecte în articol: muzica