x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert folcloric aniversar: Mariana Ionescu Capitănescu, 35 de ani de carieră artistică

Concert folcloric aniversar: Mariana Ionescu Capitănescu, 35 de ani de carieră artistică

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Mai 2023   •   20:00
Concert folcloric aniversar: Mariana Ionescu Capitănescu, 35 de ani de carieră artistică

Duminică, 14 mai 2023 (de la 17.00), Orchestra de Muzică Populară Radio – dirijată de ADRIAN GRIGORAȘ - vă invită la Sala Radio la un concert aniversar dedicat solistei de muzică populară MARIANA IONESCU CĂPITĂNESCU, la sărbătorirea a 35 de ani de carieră artistică.

Mariana Ionescu Capitănescu este o apreciată voce a folclorului oltenesc. A îndrăgit cântecul popular încă din copilărie, dar și-a început activitatea artistică profesională la vârsta de 19 ani.  La 22 de ani, a obținut cele mai importante premii din cariera sa artistică: premiul I la festivalul național „Maria Tănase” de la Craiova, respectiv Marele Premiu la concursul „Topul tinerilor interpreți”, organizat de Radiodifuziunea Română. Aceste premii i-au adus consacrarea artistica, urmând apoi o serie de înregistrări la radio și filmări la televiziune. Cariera sa este strâns legată de Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova.

 

Alături de artista aniversată, vor urca pe scena Sălii Radio invitații Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Maria Ghinea, Alexandru Pugna, Marcela Fota, Constantin Măgureanu, Constantin Bahrin, Emil Badea, Nicu Troncea, Maria Dinu. Evenimentul va fi prezentat de Codruţa Florescu.

 

×