x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concertul de debut al lui Ovidiu Ioncu, alături de grupul heavy metal Kempes

Concertul de debut al lui Ovidiu Ioncu, alături de grupul heavy metal Kempes

de Alex Revenco    |    23 Feb 2014   •   16:10
Concertul de debut al lui Ovidiu Ioncu, alături de grupul heavy metal Kempes

“După 32 de ani de la primul meu concert sunt din nou în aceeaşi ipostază. Colegi noi, vremuri în schimbare, emoţii neîncercate până acum, toate acestea însoţite de o hotărâre pe care nu am mai avut-o vreodată...Vă aştept aşadar prieteni vechi, vă aştept cu copiii voştri să-i învăţăm împreună ca e fain să fii rocker, vă aştept prieteni noi şi tineri să vedeţi că rockul adevărat cu suflet, chitară şi zgomot de motoare nu poate muri niciodată!”- scrie Ovidiu pe pagina de FB, ce prezintă concertul din 27 februarie, din Silver Church. Ovidiu Ioncu 'Kempes' este acompaniat de Alin Petruţ- chitară, Talpai Csaba 'Taly'- bass, Alin Moise 'Alinuş'- chitară şi Sebastian Natas- tobe, primii trei instrumentişti sunt din grupul Gothic, iar toboşarul de la Interitus Dei. În continuare un interviu exclusiv acordat de Ovidiu Ioncu 'Kempes' Jurnalului Naţional.

JN. 'Regasire' este prima piesă înregistrată cu noul grup. Titlul are vreo semnificaţie anume ?

K. Piesa "Regasire" are legătura cu acest nou început şi exprimă îndeaproape ceea ce simt eu.

- Cum i-ai găsit şi ales pe instrumentiştii de la Gothic pentru proiectul Kempes ?

- Au existat mai multe trupe care m-au solicitat pentru tot felul de colaborări, printre care şi cei de la Gothic. Ne-am întâlnit iniţial cu scopul de a face o piesă împreuna şi în urma primei discuţii am decis că nu vrem să facem doar o piesă ci mai multe.

-Cine face muzica, textele ?

- Muzica o facem împreuna şi textele, în mare parte, sunt realizate de prietenul meu Ştefan Dandu.

- Cum va 'suna' grupul Kempes ?

- Heavy Metal.

- Dacă despărţirea de Cargo nu a fost tocmai elegantă, altfel s-a întamplat cu Rezident Ex. Cum comentezi ?

- Există momente în viaţă când trebuie să te hotarăşti dacă şi cu cine mergi mai departe. Acestea sunt decizii personale si consider ca cea mai importantă este muzica, iar ascultătorii ar trebui sa aprecieze calitatea muzicii şi nu tot felul de bârfe ieftine.

- Gothic activează în paralel cu Kempes. Ce te- a împiedicat să faci acelaşi lucru ?

- Aşa am vrut să fac, să merg în paralel cu cele două proiecte, doar că lucrurile nu au funcţionat aşa cum ar fi fost normal să funcţioneze. Aşa m-am hotărât să merg mai departe trup şi suflet alături de acest nou proiect.

- Se apropie concertul de debut. Înafară de propriile compoziţii, ce veţi cânta?

- Acest concert de debut sperăm să fie o surpriză plăcută pentru toţi cei care vor veni. Vă aşteptăm cu mare drag pe 27 februarie, în Silver Church, de la ora 21.00.




×