x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concertul James Blunt se mută la Polivalentă

Concertul James Blunt se mută la Polivalentă

de Alex Revenco    |    09 Feb 2009   •   00:00
Concertul James Blunt se mută la Polivalentă

Ca urmare a cererii mari de bilete din partea fanilor, organizatorii concertului  au fost puşi în situaţia de a hotărî schimbarea locaţiei unde se va desfăşura evenimentul pop al anului. Interesul pentru Blunt depăşind orice aşteptări, Blue Music a anunţat că spectacolul de la 21 februarie va avea loc la Sala Polivalentă, şi nu la Romaero Băneasa, cum se stabilise iniţial.



Biletele achiziţionate pentru Romaero rămân valabile, locurile fiind transferate la Polivalentă.
Tot de la Blue Music am aflat că accesul publicului în ziua concertului se va face începând cu ora 18:00, iar spectatorii sunt rugaţi să sosească din timp la locaţie, pentru evitarea aglomeraţiei şi facilitarea accesului către locuri. Referitor la show-ul James Blunt, Raluca Mihail, Managing Partner la Blue Music a spus: "Considerăm grozav că s-a realizat această schimbare de locaţie, deoarece fanii se vor bucura în număr mai mare de muzica unui artist excepţional, dar şi de acces mai uşor la sală şi condiţii superioare de a urmări spectacolul". Mai trebuie adăugat că Sala Polivalentă va fi configurată similar cu Romaero, cu locuri pe scaune în totalitate.

BLUNT ADUCE TOT
Nici rider-ul tehnic înaintat de ma­nagementul lui Blunt promoterilor din România nu are nimic de "suferit": scena va avea aceleaşi dimensiuni impre­sionante (19 metri lăţime şi 13 metri adâncime), iar efectele vizuale vor fi cu adevărat "speciale". James Blunt va sosi în România cu o zi înaintea concertului de la Sala Polivalentă, fiind însoţit de o echipă numeroasă de tehnicieni, sunetişti, instrumentişti, invitaţi, în total 35 de persoane. Este de menţionat că artistul britanic vine cu toate echipamentele necesare punerii în scenă a spectacol, acestea urmând să sosească în Ro­mânia direct din Polonia, cu o seară înaintea concertului de la Bucureşti.

ULTIMELE BILETE
Deşi locurile disponibile au fost suplimentate, organizatorii au lansat următorul apel: Trebuie să vă grăbiţi să achiziţionaţi bilete, dacă nu vreţi să rataţi cel mai romantic concert al anului! Ultimele bilete se găsesc în reţeaua magazinelor Diverta şi online pe TicketPoint şi Bilet.ro. După cum se ştie, toate biletele de 100 şi de 150 de lei au fost epuizate, rămânând disponibile cele de 220, 350 şi 500 de lei. Recunoscut drept unul dintre cei mai prolifici artişti pe care îi are Marea Britanie la ora actuală, James Blunt este "curtat" de interprete celebre ale scenei muzicale internaţionale.

DUET CU LAURA
Astfel, după un duet de zile mari alături de Sheryl Crow, James a acceptat să interpreteze o frumoasă baladă împreună cu Laura Pausini. "Primavera Anticipa" ("It is my song") este single-ul ce s-a bu­curat de o primire entuziastă atât din partea criticilor muzicali, cât şi a publi­cului. Drept urmare, şi poziţiile ocupate în clasamentele muzicale au fost şi sunt pe măsură. Şi la această oră, colaborarea lui James Blunt cu Laura Pausini face furori, fiind numărul 1 în Mexic, Italia şi Belgia. Deşi, lansarea cântecului a avut loc la jumătatea lui decembrie 2008, fanii celor doi artişti, şi nu numai, au prins gustul acestui duet şi dau impresia că nu se mai satură ascultând inspirata creaţie la care au contribuit atât Blunt, cât şi Pausini. Cântecul "Primavera Anticipa" a apă­rut deja pe cel mai nou album al Laurei Pausini, iar în viitorul apropiat se preconizează ca şi James Blunt să-l includă pe următorul său disc.

DOLEANŢE
Managementul lui Blunt a trimis organizatorilor o listă consistentă de cerinţe, până la urmă demne de o vedetă de talia interpretului britanic. Astfel, pe partea tehnică, stafful a soli­citat, printre altele, acces la internet wireless, faxuri şi linii telefonice redirecţio­nate numai către personalul însoţitor al artistului, pe toată durata şederii la Bucureşti.

De asemenea, promoterii români au obligaţia să-i asigure oaspetelui şi echipei sale cinci cabine încăpătoare în spatele scenei, în interiorul fiecăreia dintre acestea fiind necesar să se găsească fotolii şi canapele de lux, oglinzi care să acopere în totalitate câte unul dintre pereţii încăperii, aer condiţionat, televizor LCD şi frigider. La capitolul confort şi accesorii, James Blunt a solicitat, în total, 50 de prosoape, 30 pentru baie şi alte 20 pentru a fi utilizate în timpul concertului. Trebuie ştiut că prosoapele trebuie să fie, obligatoriu, de culori închise sau bleumarin sau negre.

Suc natural de afine, băuturi dietetice
Organizatorii concertului mai au de îndeplinit o serie întreagă de cerinţe la secţiunea "catering". Una dintre primele doleanţe ale artistului britanic se referă la prepararea ceaiului, noi având obligaţia să-i punem la dispoziţie apă fierbinte, lămâi şi miere la discreţie, toate având menţiunea "foarte important". Neavând solicitări în ceea ce priveşte tipul de ceai dorit, se poate trage concluzia că Blunt şi compania vin cu ceaiul englezesc de acasă. Dar, ca să nu avem impresia că artiştii şi stafful însoţitor sunt "abstinenţi" de la alte băuturi, lista continuă cu votcă, vin roşu şi alb, 72(!) de sticle de bere premium, băuturi răcoritoare diete­tice, suc natural de afine, băuturi energizante şi, nu în ultimul rând, apă plată cât cuprinde.

Palincă, piept de raţă, labă de urs
Artistul britanic s-a arătat interesat să guste vin roşu şi alb din producţia locală, despre care a auzit că are câteva sortimente de calitate. În consecinţă, el va avea la dispoziţie vinuri vechi, de colecţie, din podgoriile dobrogene, care nu se găsesc "de cumpărat". Pe partea culinară, Blunt şi compania nu renunţă nici "în depla­sa­re" la consistentul English Breakfast, cu ouă, bacon, cârnăciori, roşii şi ciuperci, dar au cerut şi o varietate de supe şi pre­parate vegetariene. Pe de altă parte, având în vedere că Blunt îşi serbează ziua de naştere în Bucureşti, cei de la Blue Music îi pregătesc o serie întreagă de surprize gastronomice tradiţionale, în ca­drul unei cine festive. Printre delicate­se se numără piept de raţă, ficat de gâscă, labă de urs, cu palincă în deschidere.

×
Subiecte în articol: muzica james blunt james blunt