x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica CUM A FOST ÎN 2008 / Festivaluri în România

CUM A FOST ÎN 2008 / Festivaluri în România

de Alex Revenco    |    18 Ian 2009   •   00:00

Dintre numeroşii amatori de muzică de la noi, care merg în cluburi şi la festivaluri, câteva mii au votat pe site-ul lui Morrison. La întrebarea "care a fost cel mai bun festival în 2008?", clasamentul final metalhead este: 1. B’estfest 2008, 2. Artmania, 3. Rockin’ Transilvania, 4. Peninsula, 5. Rock N’ Iaşi Fest, 6. Stufstock 6, 7. Bistriţa Moto-Rock Party 2008, 8. Chaos Fest, 9. Hatework Festival, 10. HeartRock.



Evident că B’estfest este de departe number one şi Top 3 poate fi considerat corect. Dacă despre ocupantele locurilor 4-10 nu mă pot pronunţa (în necunoştinţă de cauză!), pot însă să evidenţiez două festivaluri pe nedrept "uitate” de votanţi.

În mai, la Rock pe Mureş de la Arad, Port Arthur a fost o sărbătoare a rockului, cu trupe mai vechi şi mai noi, din ţară şi de afară. Headlineri au fost Nardal în prima seară şi Cargo, în a doua. Nardal, supergrup alcătuit din muzicieni arădeni, din categoria old boys: Virgil Iuga (ex-Carousel – clape), Adrian Igrişan (Cargo – voce, chitară), Octavian Pilan (Cargo – tobe), Teo Boar (Pacifica – chitară) şi Dan Miron (bas) au reprezentat atracţia şi mândria festivalului. În august, la Rock la Mureş, în Periam Port, un grup uriaş, Anti-Flag, a venit pentru prima oară în România. Alături de americani, care au cântat în prima seară, undeva după miezul nopţii (după ce s-a potolit furtuna), la Periam  au mai fost Ektomorph – Ungaria, N.O.H.A. – Germania, dar şi  Iris, BUG Mafia, Şuie Paparude, Luna Amară, Habar, Quartz etc.

×
Subiecte în articol: muzica