x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica De la Augsburg la București. Violonista Adriana Gabrian

De la Augsburg la București. Violonista Adriana Gabrian

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Ian 2024   •   12:00
De la Augsburg la București. Violonista Adriana Gabrian

Adriana Gabrian revine în Stagiunea de marți seara cu un program ambițios alcătuit din lucrări de Beethoven, Enescu și Ceaikovski. Tânăra violonistă este  studentă în Augsburg/Germania, la clasa prof. Petru Munteanu. Talentul și calitățile sale deosebite sunt certificate de premii naționale și internaționale, printre cele mai recente numărându-se premiul 5 la concursul internațional Kloster Schöntal/Germania si premiul 1 la concursul internațional Ohrid Pearls/Macedonia.

De-a lungul anilor Adriana Gabrian a primit numeroase burse de studiu în Germania, SUA, Elveția, Albania, China… Tânăra violonistă are o frumoasă activitate concertistică și este un membru activ în cadrul mai multor formații camerale si orchestrale, precum Filarmonica din Augsburg, Filarmonica Würth, ESYO, Orchestra Luigi Cherubini, Orchestra de Camera Concertino. Din 2019 este bursiera a fundației Thomas J.C. und Angelika Matzen din Hamburg, care i-a oferit posibilitatea de a cânta pe vioara François-Louis Pique Paris 1820.

Eliza Puchianu a absolivit studiile de licență în 2015 la Academia Regală de Muzică din Irlanda/Dublin și este câștigătoare a Yamaha Scholarship for Pianists (2014). Debutul său în Statele Unite ale Americii are loc la  Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016. Câștigă o bursă integrală în cadrul festivalului de muzică de cameră Harvard Cultural Collaborative și absolvă studiile de master în 2018 la Boston Conservatory, clasa prof. Michael Lewin. Concertele și recitalurile sale au purtat-o pe scene din Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Veneția, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas. Cele mai recente apariții ale sale sunt alături de Cusco Symphony Orchestra, Peru, si Lima Youth Orchestra, Peru (2022).

Marți, 16 ianuarie 2024. Ora 19, Ateneul Român

Stagiunea de marți seara. Recital cameral  In memoriam prof. Petru Munteanu

ADRIANA GABRIAN - vioară

ELIZA PUCHIANU - pian

 

Program

Ludwig van Beethoven - Sonata nr.10 pentru pian şi vioară în sol major, op. 96

George Enescu - Sonata nr. 2 pentru pian și vioară în fa minor, op. 6

Piotr Ilici Ceaikovski - Aria lui Lenski din Evgheni Oneghin

 

×