x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica DISEARĂ, ÎN FABRICĂ/Primul festival dark din România

DISEARĂ, ÎN FABRICĂ/Primul festival dark din România

de Alex Revenco    |    14 Feb 2009   •   00:00
DISEARĂ, ÎN FABRICĂ/Primul festival dark din România

Este pentru prima oară când Valentine's Day, sărbătoarea tradiţională americană asimilată şi la noi, se celebrează altfel decât până acum. Organizatorii Viva Music şi Kompas Events propun iubitorilor muzicii o alternativă pentru petrecerea acestei zile.



Începând de la ora 21:00, în Club Fabrica va începe First Romanian Darkfest, evenimentul autohton cel mai aşteptat de comunitatea darkwave şi goth. Potrivit Viva Music, pe lângă spectatorii români, grupuri de fani din Germania, Elveţia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Rusia şi Republica Moldova şi-au anunţat participarea.

REVERSUL MUZICII
"First Romanian Darkfest este dedicat celor care s-au săturat de kitch, de valori goale pe interior, dar vopsite în culori stridente, celor care nu consideră că o cutie cu inimioare de ciocolată e un cadou potrivit şi celor care nu dau dedicaţii în banda de jos a ecranului tv. Este o premieră care înseamnă mai mult decât un festival clasic, este reversul muzicii servite cu aplomb în cluburile de fiţe, un răspuns logic la o avalanşă de prost-gust mai mult decât previzibilă.

De această dată, rolul lui Cupidon va fi jucat de artişti din Germania: Das Ich (foto), In Strict Confidence şi Diary of Dreams sunt formaţii reprezentative pentru scena darkwave şi goth, care vor oferi un spectacol unic, un cadou pentru toţi îndrăgostiţii care văd lumina dincolo de întuneric şi îşi găsesc liniştea în sunetul sintetizatoarelor", au anunţat organizatorii.

Mai trebuie spus că în deschiderea "teutonilor" vor evolua Ruxandra, Dragoş şi Şerban, adică trupa Negru latent, iar biletele costă 75 lei în presale şi 85 lei la club.

×
Subiecte în articol: muzica