x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica După Tupac Shakur, următorul artist "reînviat" digital va fi Elvis Presley

După Tupac Shakur, următorul artist "reînviat" digital va fi Elvis Presley

de Alex Revenco    |    14 Iun 2012   •   19:24
După Tupac Shakur, următorul artist "reînviat" digital va fi Elvis Presley

La editia din acest an a Coachella Valley Music and Arts Festival, desfasurat in luna aprilie, nu departe de Los Angeles, organizatorii au pregatit o surpriza de proportii celor prezenti. Pe una dintre scene au cantat celebrii rapperi Snoop Dogg si Dr. Dre alaturi de holograma lui 2Pac. Cei trei, care erau buni prieteni inainte de moartea surprinzatoare a lui 2Pac (in septembrie 1996), obisnuiau sa cante deseori impreuna.

SOSII VIRTUALE
Succesul de public inregistrat de holograma lui 2Pac i-a determinat pe creatorii acesteia, Digital Domain Media Group, sa recidiveze. Astfel, firma a anuntat un contract exclusiv incheiat cu Core Media Group pentru a produce o serie de sosii virtuale ale lui Elvis pentru a fi prezentate in cadrul unor proiecte artistice, de la sustinerea unor concerte pana la aparitii in filme si emisiuni tv. Digital Domain a promis ca va anunta cat de curand unde vor putea fi vazute primele concerte virtuale ale lui Presley. In martie a.c., in Marea Britanie a avut loc un turneu al TCB Band (fostul grup de acompaniament al lui Elvis) care a cantat live in sincron cu proiectiile video ale lui Presley din filmele concertelor "That’s The Way It Is" (1970) si "Elvis on Tour" (1972).

DISCURI PENTRU PLAYER
Jean Moscopol ● Cuplete anticomuniste si Cantece de exil. Pe numele sau real Ioan Moscu, Jean Moscopol a fost un cantaret de muzica usoara, celebru in perioada interbelica. Nascut la Braila, in 1903 el a plecat din tara in 1947 si s-a stins din viata in 1980, la New York. CD-ul de fata cuprinde cantece compuse si interpretate in vremea cand se afla departe de tara in care s-a nascut.

George Enescu ● Violonist. Nicolae Iorga despre marele muzician roman: "S-a ridicat dintre bunii moldoveni din partile de sus, pline de trecut si de poezie, un copil care a minunat pe cei mai mari cunoscatori ai unei arte pe care o avea din instinct. Si din copil s-a facut tanarul, vesnicul tanar, nou ca in ziua intaia, cand a infiorat strunele vioarei cu atingerea sufletului".

Maria Tanase ● The Best of, vol. 2. Cariera ei artistica este mult mai cuprinzatoare: solista de muzica populara si usoara, actrita de film si teatru, ambasador al culturii romanesti. A reprezentat Romania la Expozitia Internationala de la Paris in 1938, alaturi de Constantin Brancusi. A dus faima cantecului popular romanesc in cadrul Expozitiei Internationale de la New York (1939).

×