x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Elvis Presley: Muzicianul pe care fanii ar dori cel mai mult să-l întâlnească

Elvis Presley: Muzicianul pe care fanii ar dori cel mai mult să-l întâlnească

de Alex Revenco    |    27 Feb 2009   •   00:00

Potrivit unui sondaj realizat de compania americană Music Choice, cel mai popular interpret rock din toate timpurile, Elvis Presley, este pe prima poziţie într-un top al muzicienilor pe care fanii ar dori cel mai mult să-i întâlnească.



Astfel, el s-a clasat înaintea altor mari muzicieni precum Freddie Mercury, John Lennon, Bono, Bob Marley, Jimi Hendrix sau Jim Morrison.

DIGITAL RADIO. Music Choice este o companie ce produce programe muzicale pentru posturi de radio, societăţi digitale de cablu, abonaţii companiilor de telefonie mobilă care au acces la Music Choice - On Demand. Music Choice, cunoscută la început ca Digital Cable Radio, s-a înfiinţat în 1987 şi a fost prima companie din lume care a oferit ascultătorilor programe au-dio digitale. Având în vedere cele de mai sus, clasamentul capătă "greutate", deşi, ca de obicei, ierarhizările sunt relative, subiective şi discutabile.

PATRU CU ŞASE. Dar iată clasamentul: 1. Elvis Presley 2. Madonna, 3. Freddie Mercury, 4. John Lennon, 5. Bono, 6. Bob Marley, 7. Jimi Hendrix, 8. Jim Morrison, 9. Michael Jackson, 10. Robbie Williams. După cum se poate constata, patru artişti sunt din Marea Britanie & Irlanda şi şase sunt americani, tot patru sunt în viaţă, ceilalţi şase fiind dispăruţi din această lume.


Discuri pentru Player

GRAMMY
Nominees 2009. Pentru cea de-a 51 ediţie a "Premiilor Oscar pentru muzică", The Recording Academy's Grammy Recordings NARAS împreună cu Rhino Entertainment a creat o compilaţie care cuprinde câteva dintre cele mai mari nume din muzica internaţională actuală. Este vorba despre Coldplay, Radiohead, Maroon 5,

The Eagles, P!nk, Robert Plant & Alison Krauss, The Jonas Brothers, Katy Perry, M.I.A. şi mulţi, mulţi alţii. CD-ul conţine 20 de piese şi este cea de-a 15-a compilaţie Grammy.

NEK 
Un'altra direzione. Cel de-al zecelea album a fost precedat de single-ul "La voglia che non vorrei", realizat în maniera pop-rock obişnuită a artistului italian, cu un plus de instrumente electronice. O variantă în limba spaniolă va fi lansată în luna martie pentru piaţa latino- americană. Piesele de pe "Un'altra direzione" sunt compoziţiile lui Nek, interpretul realizând un album divers, cu o muzică ce alternează de la balade acustice la reggae sau riff-uri rock de chitară.

ALESHA DIXON
The Alesha Show. Potrivit celor de la Warner Music, acest disc "este o mixtură între cel mai strălucitor new-pop, cel mai rafinat R&B modern, piese care ne amintesc de anii '60 şi balade care îţi taie răsuflarea". Majoritatea pieselor de pe acest album au fost compuse şi produse de Alesha. Ea a fost ajutată de maestrul Brian Higgins şi echipa sa, Xenomania, care se ocupă şi de destinul trupei feminine Girls Aloud şi care au creat mari hituri ca "The Boy Does Nothing" sau  "Don't Ever Let Me Go".

ANTONY & THE JOHNSONS
The Crying Light. După "I Am A Bird Now", albumul recompensat cu Mercury Prize şi care s-a vândut în mai bine de jumătate de milion de unităţi, Antony and The Johnsons au lansat recent un nou CD. "The Crying Light" este un album mai subtil decât precedentele, ce solicită mai mult timp de ascultare, pentru a putea dibui toate "fineţurile" de care a fost capabil Antony. Despre acest al treilea disc al său se poate spune că reprezintă un pas înainte şi marchează o nouă traiectorie.

×
Subiecte în articol: muzica