x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Folk You... la infinit! Trei seri de reţinut: 3, 4 şi 5 august!

Folk You... la infinit! Trei seri de reţinut: 3, 4 şi 5 august!

de Dana Andronie    |    14 Iun 2012   •   14:20
Folk You... la infinit! Trei seri de reţinut: 3, 4 şi 5 august!

Trei seri de muzica si suflet. De mare si cer liber. De nisip, lumini si stele. Stele sus, stele pe scena. Si o mana de prieteni la fiecare asfintit. Trei seri de Folk You! 'N-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit, e de-ajuns un cantec de-ajuns si putin infinit'. De putin infinit... de Folk You!, indraznesc sa adaug la versurile lui Dinu Olarasu.

Festivalul lansat in 2005, la Vama Veche, cand Florian Pittis declara deschisa 'miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate', a ajuns la a opta editie.

Cu daruire si truda, am dus la bun sfarsit acest festival, de care v-ati putut bucura in ultimii sapte ani. De la o editie la alta, tot mai multi artisti, tot mai mult public. Tot mai frumos si tot mai greu, pentru ca, in fiecare an, s-a ridicat stacheta. Pe langa numele consacrate, s-a gasit timp si loc si pentru cei tineri, li s-a oferit rampa de lansare atat de necesara. Folk You! este, in fiecare an, un regal pe care il asteapta toata lumea. Si pe care il merita toata lumea care apreciaza arta curata.

Folkul mioritic are sanse (foarte mici) sa-si piarda imunitatea in fata kitschului care in fiecare zi mai distruge putin (mai mult) din valorile societatii de consum. Folkistul poate fi pe cale de disparitie doar daca nu mai are nimic de spus si de aparat. Si, deocamdata, tinerii mai au ceva de aparat. Cu atat mai mult cu cat scena Folk You! le apartine si lor. 'Fara IUBIRE nu ar fi loc suficient pe planeta, cu atat mai mult in Vama Veche. Si uite cum vine Folk You!, care ne strange pe toti la un loc si ne ia in brate, pana cand devenim o singura RESPIRA}IE", a marturisit Alina Manole, un tanar artist primit in randul celor consacrati.

In fiecare an, ne-am incapatanat sa construim un castel pe nisip, sa avem Folk You! in Vama Veche. Si iata ca putem spune, cu certitudine, ca Folk You! a devenit traditie si ca el este legat indestructibil de Vama Veche. Ba chiar nu avem nici o ezitare de a-l denumi "farul din Vama Veche" pentru tot ce inseamna folk/ folc(lor) in Romania. Este un festival romanesc care are radacini in muzica primordiala.

De la o editie la alta, Folk You! a inceput sa se defineasca drept un festival-scoala, in care publicul invata sa primeasca de la artisti mesajul darului muzical, iar artistii invata de la public sa-si redimensioneze demnitatea. De fapt, sa si-o regaseasca.

De nenumarate ori am fost intrebati ce are de castigat Asociatia Miscarea de Rezistenta, cea care organizeaza festivalul? Care-i miza? Raspunsul e simplu: Prestigiul! Folk You! nu este un business. Este, daca vreti, "nebunia" noastra, a celor de la Miscarea de Rezistenta, de a reaseza valorile culturale la locul lor, iar folkul este una dintre aceste "nebunii". Din fericire, am avut si cu cine, caci anumite fapte nu se pot savarsi decat cu oameni care cred in ele.

Va asteptam in Vama, pe 3, 4 si 5 august (vineri-sambata-duminica) sa va inrolati in “miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate'! Avem ca aliati artisti valorosi, care au curajul sa se exprime liber, asa cum simt sau cum le dicteaza talentul.

Folk You! - Florian Pittis (Editia a VIII-a)
VINERI 3 AUGUST
Ora 19:00
● Ariergarda folkului romanesc

Ora 20:00
● Maya
● Zoia Alecu
● Adrian Sarmasan

Ora 21:00
●Tudor Gheorghe (cu taraf)

Ora 22:00
● Maria Gheorghiu
● Alina Manole
● Emeric Set

Ora 23:30
● Marius Mihalache
● Taxi

Ora 24:30
● Zdob si Zdub


SAMBATA 4 august
Ora 19:00
● Ariergarda folkului romanesc

Ora 20:00
● Alexandru Andries
● Ada Milea

Ora 21:00
● Adrian Naidin
● Mircea Baniciu

Ora 22:00
● Poesis
● Florin Chilian

Ora 23:30
● Nicu Alifantis
● Phoenix

Ora 24:30
● Vama


DUMINICA 5 august
Ora 19:00
● Ariergarda folkului romanesc

Ora 20:00
● Tapinarii
● Mircea Vintila&Brambura

Ora 21:00
● Gheorghe Zamfir & Dumitru Farcas

Ora 22:00
● Timpuri Noi
● Vita de Vie

Ora 23:00
● Vunk

Ora 24:30
● Rezident Ex

mai multe informatii, interviuri, anunturi despre Folk You! - Florian Pittis (Editia a VIII-a) pe mariustuca.ro


×
Subiecte în articol: folk you 2012