x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica GBOB 2008 - Experienced!?! din Belgia, turneu în România

GBOB 2008 - Experienced!?! din Belgia, turneu în România

de Alex Revenco    |    10 Oct 2008   •   00:00
GBOB 2008 - Experienced!?! din Belgia, turneu în România

Anul acesta, România va fi prezentă pentru a doua oară consecutiv la cel mai mare concurs mondial de muzică live, The Global Battle Of The Bands (GBOB), deschis tuturor grupurilor muzicale, indiferent de genul muzical interpretat sau de notorietate.



Anul acesta, România va fi prezentă pentru a doua oară consecutiv la cel mai mare concurs mondial de muzică live, The Global Battle Of The Bands (GBOB), deschis tuturor grupurilor muzicale, indiferent de genul muzical interpretat sau de notorietate.

Peste 30 de formaţii româneşti înscrise anul acesta vor lua startul în această competiţie, unde concurenţii trebuie să cânte 100% live şi să prezinte creaţii originale. Pentru că acest concurs nu are termen-limită de inscriere, pot apărea nume noi până în seara finalelor. După finala de ieri de la Cluj, următoarele finale sunt la Câmpulung Muscel, Casa de Cultură a Sindicatelor, la 14 octombrie, şi la Bucureşti, Suburbia Club, la 16 octombrie. Apoi 12 formaţii selectate se vor înfrunta la 20 octombrie, la finala naţională GBOB România 2008, la Hard Rock Cafe Bucureşti.

FINALA, LA LONDRA
Câştigătorii acestei finale naţionale vor primi trofeul de bronz The Best Romanian Band GBOB 2008 şi participarea la finala mondială de la Londra, în zilele de 14 şi 15 decembrie. Acolo, românii se vor întrece cu câştigătorii naţionali din celelalte peste 30 de ţări participante. Marele Premiu GBOB constă în 100.000 de dolari cash, un turneu mondial de promovare şi trofeul de aur al concursului. Trebuie menţionat că participanţii la GBOB România 2008 vor putea câştiga şi alte premii, o chitară bas şi trei premii constând în efecte şi accesorii de chitară, precum şi un amplificator VOX şi alte două premii cu accesorii de chitară.

EXPERIENCED?!?
Considerată revelaţia anului în muzica rock din Belgia (www.experiencedrocks.be), formaţia Experienced?!? susţine o serie de concerte în România. După cel de ieri, la Irish Music Pub din Cluj, iată lista următoatelor spectacole: 11 octombrie – Festivalul Castanilor, Teatrul Municipal Ploieşti (Unplugged), 12 – Casa de Cultură Câmpina, cu Highlight Band în deschidere, 14 – Casa de Cultură a Sindicatelor Câmpulung Muscel, 16 – Suburbia Club, Bucureşti, 19 – Downstairs Club, Bucureşti (cu Highlight Band) şi 20 octombrie – Hard Rock Cafč, Bucureşti.

GBOB 2007
La ediţia de anul trecut, formaţiile româneşti participante la finala naţională (desfăşurată la Cluj) au fost: Grimus (Cluj), Altar (Cluj), Dekadens (Bucureşti), Les Elephants Bizarres (Bucureşti), The Mood (Bucureşti), Eyeseered (Mediaş), Prometeu (Brezoi), Câmpia Libertăţii (Bucureşti), HabAR (Arad), Jokerman (Cluj), Mea Nox (Bucureşti), Mercedes Band (Sfântu Gheorghe), Un Done (Timişoara), Boeuf (Arad).

Câştigătorii competiţiei de anul trecut au fost clujenii de la Grimus, care au avut o apreciată prestaţie la Finala GBOB de la Londra. Altar a câştigat premiul Cel mai bun grup heavy-metal, iar Dekadens pentru Cel mai bun grup de rock alternativ. Premiul juriului (o chitară electro-acustică), oferit de Music Europe şi care va fi oferit anual celei mai interesante trupe debutante, a revenit formaţiei Les Elephantes Bizarres. Premiul Cel mai bun chita-rist (o chitară electrică, realizată după specificaţiile câştigătorului, de 750 de euro) a revenit lui Constantin Râjniţă de la Prometeu.

"Pentru a oferi o garanţie în plus echidistanţei, anul acesta vor fi prezenţi în juriu oameni din lumea muzicii din Anglia şi Belgia, precum Matt Walker şi Luc Luypens"
Cristin Tomeci - director GBOB, Belgia

×
Subiecte în articol: bucuresti muzica gbob