x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Glasgow și Liverpool, finaliste pentru găzduirea Eurovision 2023

Glasgow și Liverpool, finaliste pentru găzduirea Eurovision 2023

28 Sep 2022   •   10:40
Glasgow și Liverpool, finaliste pentru găzduirea Eurovision 2023

Glasgow sau Liverpool vor găzdui ediția de anul viitor a concursului Eurovision, după ce lista scurtă a orașelor în competiție a fost redusă de la șapte la două, potrivit BBC.

Anunțul înseamnă că Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle și Sheffield au ratat șansa de a organiza concursul în luna mai a anului viitor.

Potrivit BBC, cele două orașe rămase - Glasgow și Liverpool, au ambele stadioane pe malul râului și au avut „cea mai puternică ofertă generală”.

O decizie finală va fi luată „în câteva săptămâni”, a precizat BBC.

Marea Britanie a fost aleasă să găzduiască concursul din 2023 după ce organizatorii au decis că acesta nu poate fi organizat de câștigătorul de anul acesta, Ucraina, din cauza războiului în curs. Cântărețul britanic Sam Ryder a fost al doilea clasat în luna mai a acestui an.

În cadrul unui proces de selecție extrem de disputat, 20 de orașe din Marea Britanie și-au exprimat interesul de a găzdui show-ul de anul viitor, înainte ca numărul acestora să fie redus la șapte, iar acum la ultimele două.

Locația câștigătoare va atrage mii de vizitatori și atenția a aproximativ 160 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: eurovision