x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Irina Loghin, dată afară de pe scenă la Iași: "Lumea plătise să mă vadă pe mine". În replică, ceilalți soliști o acuză că i-a jignit

Irina Loghin, dată afară de pe scenă la Iași: "Lumea plătise să mă vadă pe mine". În replică, ceilalți soliști o acuză că i-a jignit

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   18:15
Irina Loghin, dată afară de pe scenă la Iași: "Lumea plătise să mă vadă pe mine". În replică, ceilalți soliști o acuză că i-a jignit
Sursa foto: Hepta

Irina Loghin a trecut prin momente dificile la un eveniment organizat la Iași.

Supranumită și ”doamna folclorului românesc”, a fost invitată la Iași pentru un recital omagial la spectacolul "Ion Macovei – 50 de ani de cântec”

Însă, în timp ce artista era aplaudată la scenă deschisă, a fost dată jos de pe scenă de prezentatoarea Doina Baciu, în timp ce solista era aplaudată la scenă deschisă. 

"Știu că vă doriți să mai stea doamna Irina Loghin, dar la ora 22:00 suntem dați afară din sală și mai sunt foarte, foarte mulți artiști", a spus Doina Baciu.

Irina Loghin se afla pe scenă, în timpul spectacolului, când prezentatoarea a intrat și a explicat că prestația ei nu poate dura mai mult. Chiar dacă a părut că pleacă și îi mai permite să cânte o melodie, a revenit.

"A intrat, la un moment dat, o cucoană peste mine, nu știu cine era. Eu cântam și ea a venit și m-a dat, pur și simplu, afară din scenă. Toată sala a huiduit-o! A intrat ea peste mine, ea voia să lanseze niște tineri acolo. Dar, acolo nu era festival pentru tineri! Lumea plătise să mă vadă pe mine și pe Sofia Vicoveanca", a explicat artista pentru Cancan.

Spectatorii au scris pe Facebook că artista a plecat în lacrimi. 

Irina Loghin, acuzată că a jignit alți soliști

De cealaltă parte, prezentatoarea spectacolului își motivează gestul prin faptul că Irina Loghin nu avea în contract un recital lung. În plus, o acuză pe interpretă că atitudinea nu ar fi fost demnă de renumele ei.

"A fost spectacol dăruit Radio Iași, avem toate declarațiile, tot ce a jignit doamna Irina în culise. I-a jignit pe toți soliștii, sunt declarațiile lor. Sunt jigniri foarte grave la adresa soliștilor și a organizatorului, și toate alea… A fost un spectacol dăruit Radio Iași, nu a fost un spectacol pentru doamna Irina Loghin", a declarat Doina Baciu.

După ce scandalul a luat amploare, Irina Loghin și-a domolit discursul. Ba chiar a ținut să o laude pe prezentatoarea care a dat-o jos de pe scenă.

"Sofia Vicoveanca și cu mine am fost capete de afiș la acest eveniment.

Ca întotdeauna, publicul ieșean, care a plătit bilet pentru a participa la acest spectacol, a fost foarte receptiv, aplaudând frenetic după fiecare melodie. Nu mi-am imaginat că dorința mea de a răspunde doleanței publicului ar putea crea o asemenea situație.

Înțeleg însă că organizarea nu a fost perfectă, iar doamna Doina Baciu s-a simțit nevoită să încheie programul, fiind presată de durata de rezervare a sălii. Eu una nu am nicio supărare pe dumneaei. Dimpotrivă, îi mulțumesc pentru efortul depus în organizarea serii", a scris Irina Loghin pe Facebook.

×
Subiecte în articol: irina loghin iasi spectacol jigniri solisti