x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Krauss - da, Plant - nu!

Krauss - da, Plant - nu!

de Alex Revenco    |    02 Aug 2009   •   00:00
Krauss - da, Plant - nu!

La sfârşitul lui 2007, Led Zeppelin a susţinut la Londra un concert fabulos, în memoria lui Ahmet Ertegun (1923-2006), fondatorul companiei Atlantic Records. După care s-au avansat sute de mi­lioane de dolari pentru ca Led Zeppelin să pornească într-un turneu mondial.



Ar fi fost primul turneu din 1980 încoace, anul când toboşarul John „Bonzo" Bonham a încetat din viaţă, iar Led Zeppelin s-a desfiinţat. Deşi Page, Jones şi Bonham Jr au început să repete, declarând că abia aşteaptă să plece în turneu, Robert Plant a refuzat să participe la reunificare, pe motiv că are „propriul turneu de efectuat, împreună cu Alison Krauss".  

Zeppelin, fără Plant

Foarte bine, au zis foştii colegi, te aşteptăm după ce termini turneul şi ne apucăm de treabă. „N-am timp", a zis Plant, „după turneu voi începe să lucrez cu Alison la următorul album". Iniţial, Page, Jones & Bonham Jr au făcut audiţii pentru a găsi un alt solist, dar ulterior au renunţat, pentru că fără Plant nu mai e... Led Zeppelin.  

Dacă Plant s-a lipit de Krauss, „ca marca de scrisoare", reciproca nu e nicidecum valabilă. Astfel, Alison a început de curând să înregistreze cu formaţia sa, Union Station, un nou album. Dar ce face Plant? Stă acasă şi compune pentru următorul disc... cu Alison Krauss!

×
Subiecte în articol: muzica led zeppelin