x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La 40 de ani, Mamaia are imn

La 40 de ani, Mamaia are imn

de Dana Cobuz    |    05 Aug 2010   •   00:00

Jurizarea pentru secţiunea Creaţie a Festivalului Mamaia va fi reluată din pricina plicurilor de înscriere ajunse cu întârziere şi ale celor care au fost expediate în timp util prin poştă, dar nu au fost încă remise organizatorilor concursului. Astfel, luni 9 august, juriul format din Mădălin Voicu (preşedinte), Titus Andrei, Andrei Tudor, Viorel Gavrilă şi Gabriela Scraba va examina toate creaţiile care au fost trimise până la data de 30 iulie, dacă autorul face dovada cu chitanţa emisă de poştă.

Cea de-a 40-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia are un imn, compus de Adrian Romcescu, pe un text de Dana Dorian şi interpretat de Andreea Bălan, Lucia Dumitrescu, Irina Popa, Natalia Barbu şi Ionuţ Ungureanu (Provincialii).

Organizatorii Festivalului Mamaia au stabilit şi programul recitalurilor de la această ediţie jubiliară. În prima seară, 26 august, vor cânta câştigătorii Festivalului Mamaia de dinainte de 1990. Seara de vineri 27 august este rezervată câştigătorilor de trofee "Mamaia" de după 1990, printre care  îi amintim pe Andreea Bălan, Lucia Dumitrescu, Irina Popa, Natalia Barbu, Provincialii. Sâmbătă 28 august va susţine recital trupa câştigătoare a trofeului din anul 2004, Direcţia 5. Duminică 29 august va fi EuroMamaia: colegii finalişti ai Paulei Seling & Ovi de la Eurovision sunt invitaţi pe scena Teatrului de Vară Soveja din Constanţa. Organizatorii se află în tratative cu interpreţii care au reprezentat Danemarca, Macedonia, Malta, Germania, Croaţia şi alte ţări la Eurovision 2010.

Un nou premiu anunţat pentru ediţia jubiliară este cel oferit de regizorul Petre Năstase: un videoclip pentru o piesă care concurează la secţiunea Creaţie.

Listele cu "admişi" la secţiunile Interpretare şi Creaţie vor fi date publicităţii de producătorul muzical al Festivalului de Muzică Uşoară "Mamaia", Niki Constantinescu, până miercuri 11 august a.c.

×
Subiecte în articol: muzica