x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Palatul Ghika: O seară dedicată lui Leonard Cohen

La Palatul Ghika: O seară dedicată lui Leonard Cohen

de Oana-Maria Baltoc    |    26 Aug 2009   •   00:00
La Palatul Ghika: O seară dedicată lui Leonard Cohen

Cu o seară înaintea concertului pe care Leonard Cohen îl va susţine în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, va fi organizată o petrecere dedicată muzicianului-filosof.



Evenimentul va fi găzduit la Palatul Ghika (cartierul Colentina), unde accesul se va face pe baza invitaţiilor VIP la concert. Iubitorii lui Cohen pot primi mai multe detalii legate de această seară specială şi pot face rezervări la www.palatul-ghika.ro, anunţă Events. Aceasta nu va fi singura petrecere organizată în cinstea genialului Cohen.

Dacă anul trecut, la 21 septembrie, maestrul şi-a serbat împlinirea a 74 de ani alături de românii prezenţi la concertul de pe Stadionul Arcul de Triumf, la sărbătorirea vârstei de 75 de ani i se va aduce un tribut în cadrul unei Gale de poezie, intitulată "Leonard Cohen - You're Our Man", organizată la Atwater Library Auditorium, în Montreal (Canada). Iniţiativa aparţine Foundation for Public Poetry şi presupune strângerea a maximum 75 de poeme scrise de autori din lumea întreagă, fiecare dintre ele constituind un răspuns în versuri la una dintre operele lui Cohen.

În cadrul Galei, mai mulţi poeţi îşi vor citi versurile, poeziile selectate urmând să fie publicate într-un volum. Încasările vor fi folosite pentru a pune bazele unui program de încurajare şi formare pentru tinerii poeţi, ce va fi implementat la liceul pe care l-a urmat artistul, Westmount High. Printre cei care au dorit să-i aducă un omagiu lui Cohen se numără şi Margaret Atwood, cea mai cunoscută scriitoare canadiană şi unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani din lume.

×
Subiecte în articol: muzica