x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Leonard Cohen Live

Leonard Cohen Live

de Alex Revenco    |    20 Feb 2009   •   00:00

CD & DVD. Înregistrat la Londra, este primul material după cinci ani



La 31 martie urmează să apară pe piaţă "Live In London", primul nou album semnat Leonard Cohen după "Dear Heather" – 2004. Cele 26 de piese au fost înregistrate anul trecut, la 17 iulie, când marele artist canadian a cântat la O 2 Arena din Londra, în cadrul turneului mondial ce a inclus şi Bucureştiul.

AL PATRULEA LIVE.
Este cel de-al patrulea album live din cariera lui Leonard Cohen, primele fiind: "Live Longs" – apărut în 1972, "Cohen Live" – 1994 şi "Field Commender Cohen: Tour of 1979" – 2001. După ce în turneul de anul trecut s-au vândut peste 700.000 de bilete în 84 de concerte, în februarie a.c. Cohen susţine (cu casa închisă!) la Beacon Theatre din New York City primul concert după 15 ani.

X-FACTOR.
Leonard Cohen este din nou în centrul atenţiei, după ce Alexandra Burke (câştigătoarea concursului "X Factor") a înregistrat un disc single cu "Hallelujah", compoziţia maestrului. Cu acest single, Alexandra Burke a ajuns pe locul 1 în Topul Singles din Marea Britanie şi a fost vândut în 880.000 de exemplare în doar două săptămâni!


Discuri pentru Player

Herbie Hancock
THEN & NOW: THE DEFINITIVE HERBIE HANCOCK. De-a lungul carierei sale de mai bine de cinci decenii, Herbie Hancock a devenit o emblemă a muzicii internaţionale, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti din lume. Discul conţine şi trei hituri semnate Hancock interpretate live, "Maiden Voyage", "Rockit" şi "River". Printre artiştii invitaţi să-l acompanieze pe Hancock se numără şi Stevie Wonder, cel care asigura partitura vocală la piesa "St. Louis Blues" şi "Corrine Bailey Rae", la "River".

Rihanna

THE REMIXES. GOOD GIRL GONE BAD. Atunci când un disc/o melodie are succes, în secunda doi vine remixu’, acest fapt devenind deja o modă, în peisajul muzicii uşoare şi de dans, naţionale sau internaţionale. La realizarea acestui disc, unde hit-urile Rihannei sunt remixate, au contribuit câţiva dintre cei mai renumiţi producători dance, precum Tony Moran, Seamus Haji, Jody Den Broeder, Moto Blanco si Wideboys. CD-ul e dipsonibil în format Special pentru România la preţul de 29.90 de lei.

Sugarbabes

CATFIGHTS AND SPOTLIGHTS. Este cel de-al şaselea album de studio al fetelor, iar noul material este considerat "funky" de către Jason Pebworth, solistul formaţiei Orson, cel care a contribuit la producerea acestui material, alături de Dr Luke. În acelaşi timp, fetele de la Sugarbabes sunt de părere că e "cel mai matur material muzical realizat vreodată", în care sunt evidenţiate, mai bine ca oricând, calităţile lor vocale. CD-ul conţine melodiile "Girls", "You On A Good Day", "Hanging On A Star" etc.

Milk
ORIGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK. Danny Elfman este compozitorul coloanei sonore a filmului ce îl are în prim-plan pe Harvey Milk, interpretat de Sean Penn. Acesta a devenit celebru graţie colaborării cu regizorul Tim Burton, fiind nominalizat de cinci ori la premiile Oscar, a câştigat un Glob de Aur pentru muzica din filmul "Batman" şi un premiu Emmy pentru coloana sonoră a serialului "Neveste disperate". Soundtrack-ul conţine şi cantece cu David Bowie şi Sly & the Family Stone.

×
Subiecte în articol: live muzica cohen