x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Leonard Cohen, un nou disc

Leonard Cohen, un nou disc

de Alex Revenco    |    06 Aug 2010   •   00:00
Leonard Cohen, un nou disc

Recent, Leonard Cohen a dezvăluit faptul că lucrează la un nou album, ce va fi gata în primăvara anului viitor. El a mai adăugat că va fi şi producătorul noului material muzical ce va conţine "10 sau 11 cântece", compuse în majoritatea lor, din 2008 încoace, când a început primul său turneu mondial, după 15 ani de "pauză". În această vară, muzicianul în vârstă de 75 de ani va începe un nou turneu, în luna noiembrie el urmând să cânte pe Stadionul Olimpic din Phnom Penh, Cambodgia. Concertul respectiv va fi unul de caritate, toate fondurile fiind donate Crucii Roşii din Cambodgia. În turneul susţinut anul trecut, Leonard Cohen a vândut bilete în valoare de 21 de milioane de dolari şi s-a bucurat de recenzii elogioase din partea criticilor de specialitate. La 17 iunie 2010, Leonard Cohen a intrat în galeria celor mai importanţi compozitori din toate timpurile, fiind inclus în Songwriters Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la New York.


Discuri pentru Player
5855-128572-03_07tv27.jpgDevo - Something For Everybody
Una dintre cele mai tari trupe americane de new wave, Devo a lansat un nou album ce marchează douăzeci de ani de activitate muzicală. Primul single este "Fresh", piesa fiind cântată live, pentru prima dată, la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2010, când a avut o audienţă de 30 de milioane de oameni. Alte piese: "What We Do", "Please, Baby Please" etc.

5855-128570-03_07tv25.jpga-ha - 25
A trecut un sfert de secol de când trupa domina topurile din lumea întreagă cu "Take On Me", hit care i-a consacrat pe Magne Furuholmen, Morten Harket şi Paul Waaktaar - Savoy şi i-a transformat în staruri. Astăzi a-ha sărbătoreşte 25 de ani de muzică prin lansarea unui dublu CD, ce cuprinde 39 de piese şi acoperă întreaga carieră muzicală a acestui celebru trio.

5855-128571-03_07tv26.jpgEclipse - Original Motion Picture Soundtrack
Coloana sonoră a peliculei are parte de o "distribuţie" de top, Muse şi Paramore semnând două piese - "Neutron Star Collision (Love Is Forever)", respectiv "Decode" - devenite hituri internaţionale. Mai asculta trupe din noul val precum: Vampire Weekend, The Dead Weather, Band of Horses, Metric, Gnarls Barkley, Florence and the Machine.

×
Subiecte în articol: muzica