x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mai multe concerte în turneul Leonard Cohen

Mai multe concerte în turneul Leonard Cohen

de Alex Revenco    |    25 Aug 2009   •   00:00
Mai multe concerte în turneul Leonard Cohen

La concertul din Piaţa Constituţiei, ce va avea loc vineri, 4 septembrie, accesul publicului este permis începând cu ora 17:30. Ca urmare a nenumăratelor cereri, turneul mondial Leonard Cohen se prelungeşte, noi date fiind adăugate pe teritoriul Statelor Unite, începând cu data de 17 octombrie.



Despre cum a ajuns să cânte, pentru a doua oară, în România ne povesteşte Sorina Burlacu, Manager General Events: "Anul trecut am avut deosebita plăcere să stau de vorbă cu Leonard Cohen la primul concert pe care l-a susţinut în România. A fost o discuţie caldă, cu un om care te impresionează pur şi simplu prin lumina care-i străluceşte în ochi. Concertul lui a fost remarcabil prin simplitate, naturaleţe şi emoţie.

Cu vocea sa care te înfioară a povestit şi a cântat despre Marile Adevăruri ale Lumii, despre iubire, tristeţe şi moarte. Am văzut oameni cu lacrimi în ochi în faţa scenei, o imagine pe care nu o voi uita prea curând. La fel şi fiorul simţit de cei zece mii de spectatori prezenţi pe Stadionul Arcul de Triumf atunci când şi-a luat «la revedere», după aplauze prelungite. Iată de ce este un prilej de mândrie pentru noi să organizam în această toamnă revenirea lui Leonard Cohen în România.

Pentru mine personal, e o bucurie imensă, pentru că sunt fanul numărul 1 al lui Leonard, îi ştiu versurile pe de rost, m-am îndrăgostit pe muzica lui, care mi-a schimbat, într-un fel, viaţa!". Leonard Cohen va fi acompaniat de Sharon Robinson şi Webb Sisters (backing vocals), Roscoe Beck (chitară bas), Neil Larsen (clape & acordeon), Bob Metzger (chitară electrică şi acustică), Javier Mas (chitară acustică), Rafael Gayol (percuţie) şi Dino Soldo (saxofon, clarinet, clape).

×
Subiecte în articol: muzica