x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mamaia, fără buget, dar se face!

Mamaia, fără buget, dar se face!

de Dana Cobuz    |    22 Iul 2010   •   00:00
Mamaia, fără buget, dar se face!

Deşi suflarea artistică şi publicul de la noi îşi pierduseră aproape orice spe­ranţă că se vor mai găsi resurse pen­tru organizarea Festivalului Na­­­ţio­nal de Muzică Uşoară Mamaia în acest an, bătrânul concurs se va des­făşura şi în acest an în perioada 23-29 august. Ieri, principalii pioni ai echipei de organizare i-au convocat pe ziarişti la o conferinţă de presă în care, pe lângă regulamentul con­cursu­­lui şi componenţa juriului, au fost făcute şi destule afirmaţii năucitoare.
Mădălin Voicu, preşedintele ju­riu­lui, a deschis conferinţa de presă cu următoarea declaraţie: „Festiva­lul Mamaia are şanse să se desfăşoare în condiţii normale. Nu dorim să întrerupem tradiţia acestui eveniment, mai ales că este un an jubiliar: a 40-a ediţie a festivalului de muzică uşoară şi a 10-a ediţie a celui de mu­zică populară". Toţi membrii juriului care au participat la eveniment au exprimat necesitatea existenţei acestui festival, mai ales într-un an în care arta şi cultura îşi trăiesc agonia.

Conform Hotărârii nr. 20/17.02.2010, organizarea Festi­valului Mamaia a fost asumată de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) prin Fundaţia „Fantasio". Ieri, Cristian Zgabercea, reprezentantul CJC, a fost cel care i-a bulversat pe ziarişti prin sinceritate: „Nu există buget! Dar a trebuit să dăm drumul la pre­selecţie, pentru că, dacă mai aşteptam, am fi periclitat desfăşurarea evenimentului". Disociindu-se de calitatea sa de politician, Voicu a com­pletat „surpriza" lui Zgabercea, confirmând că deocamdată nu există banii, dar „există certitudinea că omul Elena Udrea are soluţia pentru ca acest festival să se desfăşoare". Dacă Festivalul Mamaia se va desfăşura totuşi, aşa cum sunt convinşi organizatorii, valoarea premiilor rămâne aceeaşi ca anul trecut: 1.500 euro (locul I), 1.000 euro (locul al II-lea) şi 500 euro (locul al III-lea) atât la Interpretare, cât şi la Creaţie.

Ca şi în anul precedent, concursul va avea loc la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa şi va avea două secţiuni: Interpretare şi Creaţie. Preselecţia va avea loc la Sala Radio a Societăţii Române de Radiodifuziune în zilele de 2 şi 3 august (orele 11:00-18:00) la Interpretare şi 4 august (orele 11:00-18:00) la Creaţie.

Juriul Festivalului Mamaia 2010 este format din Andrei Tudor, Adrian Romcescu, Viorel Gavrilă, Corina Chiriac, Dana Dorian, Petre Năstase, Gabriela Scraba, Titus Andrei, Paula Seling, Florin Ochescu, Gabriel Ma­rica, Cris­tian Zga­bercea şi Mădălin Voicu (pre­şedinte).

×
Subiecte în articol: muzica