x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mesajul grupului Phoenix pentru fanii timişoreni:50 de ani alături de voi !

Mesajul grupului Phoenix pentru fanii timişoreni:50 de ani alături de voi !

de Alex Revenco    |    19 Dec 2012   •   18:52
Mesajul grupului Phoenix pentru fanii timişoreni:50 de ani alături de voi !

Pe 20 decembrie, legendara formaţie Phoenix sărbătoreşte alături de timişoreni, 50 de ani de activitate. Concertul va avea loc în Piaţa Victoriei (fostă Operei), cu începere de  la ora 19.00. Potrivit site-ului oficial, spectacolul extraordinar este “o reeditare integrală a concertului aniversar de la Ateneul Român, împreună cu câţiva dintre prietenii noştri, printre care Gheorghe Zamfir, Grigore Leşe, Vlad Miriţă, Marius Mihalache, Mony Bordeianu, Dorel Vintilă, Valeriu Sepi. Fiţi alături de noi la această Sărbatoare a Rockului Românesc ! Accesul este liber”.

Trebuie menţionat că, în cazul în care vremea va fi nefavorabilă, concertul ar putea fi mutat în Sala Olimpia.
Cea mai valoroasă formaţie pe care Timişoara a dat-o muzicii româneşti, Phoenix susţine acest super concert în oraşul de pe Bega, marcând alături de fani 50 de ani de la naşterea grupului care a încântat generaţii întregi de adolescenţi.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care susţine acest eveniment, a declarat: “Phoenix a însemnat şi înseamnă mult pentru generaţii şi generaţii de cetăţeni ai României şi trebuie să avem grijă de acest brand, să îl susţinem şi să îl promovăm cum se cuvine”.

După cum se ştie, cu prilejul aniversării a fost înregistrat (numai pe vinil!) discul Best of Phoenix 1962- 2012. Albumul, care a fost editat în trei variante- gold, silver şI bronze- se mai găseşte doar în ultimele două variante, discurile gold fiind epuizate. Best Of Phoenix Silver (75 de euro) este disponibil doar pe site-ul formaţiei, phoenix 50.ro, în timp ce Best Of Phoenix Bronze (38 de euro) se poate achiziţiona de pe site dar şI din Librăriile Cărtureşti sau din magazinul Muzica.

Iată componenţa formaţiei: Nicu Covaci – band leader, chitară, voce, Bogdan Bradu- solist vocal, Cristi Gram – chitară, backing vocals, Volker Vaessen – chitară bass, Dzidek Marcinkiewicz – claviaturi, Ionuţ “John” Micu- tobe.

Ocupat, acum,  cu o serie de proiecte personale, Ovidiu “Ţăndărică” Lipan a precizat că, pe viitor când Nicu va avea nevoie de el va veni. “De Covaci mă leagă o prietenie de peste treizeci de ani” a mai spus 'Ţăndă”. 

×
Subiecte în articol: Phoenix 50