x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica ”Mozart și Salieri”, armonii clasice - o noapte de eleganță și pasiune muzicală la  Opera Națională București

”Mozart și Salieri”, armonii clasice - o noapte de eleganță și pasiune muzicală la  Opera Națională București

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2024   •   14:00
”Mozart și Salieri”, armonii clasice - o noapte de eleganță și pasiune muzicală la  Opera Națională București

Sâmbătă și duminică, 27 și 28 ianuarie 2024, de la ora 18:30, spectacolul ”Mozart și Salieri” promite o seară de excepție în Foaierul Operei Naționale București, îmbinând măiestria lui Wolfgang Amadeus Mozart și pe cea a lui Antonio Salieri.

Sub conducerea muzicală a maestrului Mircea Pădurariu și în regia invitatului Radu Apostol, evenimentul aduce în prim-plan talente ale muzicii clasice și  actori, alături de Cvintetul "Elite".

Într-o seară dedicată rafinamentului și pasiunii muzicale, Foaierul Operei Naționale București se transformă într-un loc al magiei clasice.

Interpreți de excepție se alătură acestui regal muzical, inclusiv Vlad Rădescu și Ionuț Vișan, care aduc la viață personajele complexe ale lui Mozart și Salieri. Sopranele Cristina Maria Oltean și Edith Adetu, alături de mezzosoprana Mihaela Ișpan, tenorul Andrei Lazăr și basul Marius Boloș completează ansamblul de talente remarcabile.

Cvintetul "Elite" adaugă o notă de finețe, alcătuit din Cristian Balaș (vioara I), Dorina Ciurea (vioara II), Tamara Dica (violă), Ioana Stanciuc (violoncel) și Mădălina Florescu (pian).

Programul variat aduce în prim-plan arii și fragmente memorabile din opere precum "Il Re pastore", "La clemenza di Tito", "Idomeneo" și "Requiem". De la arii de concert la fragmente orchestrale și cvartete, fiecare moment promite să transporte audiența în epoca de aur a muzicii clasice.

În această călătorie muzicală, veți descoperi pasiunea tumultuoasă a lui Mozart și profunzimea emoțională a lui Salieri, iar soliștii se vor împleti într-un dans muzical complex, susținuți de Cvintetul "Elite" și de măiestria Mădălinei Florescu la pian.

 

Spectacolul ”Mozart și Salieri” este o ocazie unică de a experimenta frumusețea și eleganța muzicii clasice într-un cadru excepțional. Fie că sunteți un iubitor dedicat al operei sau descoperiți acest univers pentru prima dată, cele două seri dedicate titanilor Mozart și Salieri promit să rămână adânc înrădăcinate în inimile celor ce le vor trăi.

 

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Opera Națională București puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.operanb.ro/, de pe pagina de Instagram https://www.facebook.com/operanb.ro/, sau de pe pagina de Facebook: https://www.instagram.com/operanationalabucuresti/. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe situl https://tickets.operanb.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta operei din Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5.

 

×