x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O cântăreaţă nonagenară devansează în topuri nume precum Eminem şi U2

O cântăreaţă nonagenară devansează în topuri nume precum Eminem şi U2

31 Aug 2009   •   00:00
O cântăreaţă nonagenară devansează în topuri nume precum Eminem şi U2

Vera Lynn, o cântăreaţă britanică celebră în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a devenit cea mai în vârstă dintre artiştii incluşi în topul celor mai bine vândute 20 de albume în Marea Britanie, devansând nume celebre ca U2 şi Eminem, a anunţat casa de discuri a acesteia.



Vera Lynn, care a contribuit la menţinerea moralului ridicat al soldaţilor britanici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial cu ajutorul cântecelor şi al personalităţii sale, a ocupat, la 92 de ani, poziţia a 20-a în clasamentul celor mai bine vândute albume din Marea Britanie, relatează AFP, citată de Mediafax.



Compilaţia ei "We'll Meet Again - The Very Best of Vera Lynn" a fost inclusă în clasamentul celor mai bine vândute albume ale ultimelor decenii, în Marea Britanie, după ce s-a aflat în fruntea topurilor muzicale în anii 1950.

"Sunt foarte încântată să apar din nou în clasamentele muzicale, după toţi aceşti ani", a declarat Vera Lynn.

Albumul ei devansează materialele unor nume sonore, precum U2, Green Day şi Eminem. Acest album a fost repus în vânzare cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la declaraţia prin care Marea Britanie a intrat în război.

Materialul conţine 24 de titluri din perioada ei de glorie, printre care şi "Auf Wiederseh'n Sweetheart", care a fost Nr. 1 în Statele Unite în 1952.

Vera Lynn s-a născut pe 20 martie 1917, la Londra, iar cariera ei de cântăreaţă era deja bine conturată în momentul declanşării războiului, în 1939. Ea a parcurs mii de kilometri, riscându-şi adeseori viaţa, pentru a participa la diverse acţiuni de ridicare a moralului trupelor britanice.

×
Subiecte în articol: muzica eminem u2 vera lynn