O premieră în Festivalul Internațional „George Enescu”: Festivalul Copiilor
Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră - Festivalul „George Enescu” pentru Copii – posibilă datorită parteneriatului cu Opera Comică pentru Copii din București.
Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia să asculte marile lucrări prezentate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” într-un format adaptat vârstei lor. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end.
Concertele din Festivalul Enescu vor fi prezentate de artiștii Operei Comice într-o variantă condensată, cu o durată considerată ideală pentru a menține atenția copiilor, de maxim 30 de minute, păstrând în același timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecărei reprezentații, concertele vor fi explicate pe larg într-o sesiune educativă susținută de muzicienii Operei Comice pentru Copii. Astfel, copiii, cu vârste între 3 și 12ani, vor putea intra și ei, alături de adulți, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internațional organizat de România.
„Un lucru mai puțin cunoscut este că, în realitate, spectatorii noștri au vârste cuprinse între 3 și 93 de ani. Deseori se întâmplă să vedem în sală familii cu trei generații de reprezentanți. Festivalul „George Enescu” pentru Copii, chiar dacă este dedicat copiilor, va deveni prilejul pentru cea mai interesantă conversație despre muzica clasică între generații. Părinții sau bunicii care participă la festivalul mare vor putea să repete experiența alături de cei mici și să compare sentimente, emoții, trăiri”, a declarat soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.
Ediția din acest an a Festivalului Internațional „George Enescu” propune o lume unită prin muzică, indiferent de origine, credință, gen sau vârstă. Astfel, festivalul dedicat copiilor completează seria proiectelor speciale menite să apropie Festivalul Enescu de un public cât mai divers.
„Muzica clasică trebuie să facă parte din lumea contemporană, așa cum o face muzica în general. Ne-am propus acest obiectiv ambițios de a „normaliza” consumul de muzică clasică, iar festivalul dedicat copiilor nu este altceva decât o astfel de normalizare. Festivalul expune copiii de la vârste fragede la experiența unui festival de muzică clasică și, mai ales, susține eforturile Operei Comice de a le forma gustul pentru muzica cultă”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internațional „George Enescu”.
Festivalul „George Enescu” pentru Copii va fi organizat de Opera Comică pentru Copii din București la sediul său din Calea Giulești nr. 16, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Concertele vor avea loc în cele patru week-end-uri de festival, respectiv 31 august – 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie și 21-22 septembrie 2019. Vârsta recomandată pentru participare este de 3-12 ani.
Despre Opera Comică pentru Copii
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

Ştiri din .ro
-
Mihai Voropchievici la Sinteza Zilei, despre însemnătatea zilei de 21, a anului '21, la ora 21:21:21, după ce pe internet a fost anunţat sfârşitul lumii antena3.ro
-
Viorică Dăncilă rupe tăcerea la Antena 3: "Paul Stănescu m-a trădat din prima clipă, Marcel Ciolacu a dirijat moţiunea de cenzură" antena3.ro
Covidul desenat de o româncă, apreciat în Turcia

In memoriam Luminiţa Constantinescu, la TVR
Rocanotherworld Winter Edition – spiritul de festival se simte de acasă, timp de 5 zile

De Ziua Unirii Principatelor Române, Muzeul Municipiului București se vizitează gratuit
Victoria prozatorului realist asupra romancierului politic

Dirijorul Ion Marin este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze
Maestrul Horia Andreescu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

Cum și de unde începe o colecție de artă

Aventuri subacvatice în premieră la Teatrul „Gong” din Sibiu

Creative Night Talks – ediția Cultura Națională va avea loc online, pe 21 ianuarie
Triplă premieră: Gabriel Bebeșelea, dirijor principal, și Daniel Ciobanu, artist în rezidență, inaugurează printr-un concert live excepțional noul pian al Filarmonicii „George Enescu”

Program special de Ziua Unirii Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti"
Trei autoare pe care să le citești dacă vrei să descoperi romanele de dragoste
Prietenul… o carte despre iubirea cu un terorist
Bach, inteligență artificială și baroc SF în noul video semnat Daniel Dorobanțu
