x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica OST Mountain Fest: Rock şi foc de tabără la Buşteni

OST Mountain Fest: Rock şi foc de tabără la Buşteni

de Catalina Iancu    |    31 Iul 2010   •   00:00
OST Mountain Fest: Rock şi foc de tabără la Buşteni

Dacă ar fi să alegeţi între un festival rock şi o minivacanţă la munte, către ce aţi fi înclinaţi să optaţi? Dificilă alegere, aşa că organizatorii OST Mountain Fest au găsit soluţia: doi în unu, mai precis un festival de anvergură, plus un weekend de neuitat la Buşteni. Astfel, muzica va răsuna la poalele Caraimanului, unde vor evolua peste 20 de formaţii rock din ţară şi din străinătate.



Între 6 şi 8 august 2010, Poiana Mare din Valea Cerbului va găzdui concerte de muzică death, trash, doom, gothic, black sau viking metal. Pregătiţi-vă cortul şi rucsacul de călătorie!
Programul pe zile este următorul: vineri vor evolua Concept Insomnia, Funebre, Grimegod, Hyperborea, Kistvaen, N.E.G.A.T.I.V, Negative Core, Negură Bunget, She's Dead, sâmbătă - Abigail, Ashes You Leave, Ava Inferi, Eisheilig, Inopia, Omega Lithium, Tiarra, iar duminică - Belphegor, Bucium, Bucovina, Carpatica, Eternal Tears of Sorrow, GOD, Gwydion şi Northla.

Pe lângă concursuri distractive vor mai avea loc activităţi moto-sport organizate de Chopper Academy. În acelaşi timp, voluntarii de la Asociaţia MaiMultVerde îi vor învăţa şi îndemna pe cei prezenţi să colecteze selectiv deşeurile menajere.

Obiectivele strategice urmărite de gazde sunt educarea tinerilor în spiritul eco şi trezirea interesului acestora pentru protejarea naturii, a mediului înconjurător şi pentru reciclare într-o ţară unde munţii de deşeuri lăsate în urmă de turişti tind să depăşească în înălţime Carpaţii; promovarea zonei Buşteni, zonă cu un mare potenţial turistic, dar insuficient exploatat, atât în rândul românilor, cât şi al străinilor; crearea unui brand pentru România, a unui eveniment socio-cultural unic, cu multiple posibilităţi de divertisment şi componenta educaţională, a unui festival cunoscut la nivel internaţional; facilitarea comunicării interculturale; creşterea, din punct de vedere cantitativ şi calitativ, a programului şi activităţilor de agrement şi divertisment de la o ediţie la alta; creşterea popularităţii motociclismului şi a tirului cu arcul ca sporturi şi activităţi de divertisment; promovarea unor formaţii tinere sau mai puţin cunoscute în rândul ascultătorilor de muzică rock; creşterea popularităţii muzicii rock prin atragerea publicului larg în activităţile educaţionale şi de divertisment care se vor desfăşura în cadrul festivalului; creşterea încrederii ascultătorilor de muzică rock în calitatea organizării concertelor în România; promovarea şi susţinerea unor trupe underground valoroase, altele decât numele mari invitate să concerteze în acest an în România.

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim şi la partenerii autorizaţi din toată ţara. Au fost puse în vânzare 2.000 de abonamente.Abonamentul pentru cele trei zile costă 150 de lei, atât în presale, cât şi în cazul achiziţionării de la intrare. Mai nou au fost introduse şi bilete pe zile: vineri 6 august - 60 RON, sâmbătă 7 august - 80 RON şi duminică 8 august - 80 RON.

În preţul biletului este inclusă camparea, accesul la toate evenimentele sportive şi sociale care vor fi desfăşurate, accesul la zona de autografe. La OST Mountain Fest vor mai avea loc conferinţe de presă, lansări de albume şi sesiuni de autografe, rockoteca va ţine până în zori, iar festivalul se va încheia cu un mare foc de tabără.

×
Subiecte în articol: muzica