x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Paul McCartney

Paul McCartney

de Alex Revenco    |    14 Aug 2009   •   00:00
Paul McCartney
Sursa foto: /Cat Music – EMY

Vrea să se retragă anul viitor după un uriaş turneu mondial



Fostul component al grupului Beatles, acum în vârstă de 67 de ani, intenţionează să se retragă din industria muzicală printr-un turneu în locuri "neobişnuite", unde nu a mai fost până acum. Potrivit unei "surse" apropiate muzicianului, acesta vrea să "dea lovitura" după ce, într-o carieră de aproape 50 de ani, a cântat pe nenumărate stadioane din lumea întreagă.

TIANANMEN & CHECKPOINT CHARLIE.
"El realizează că pe măsură ce îmbătrâneşte, corpul nu-l mai ascultă, nu mai poate răspunde la «comenzi» ca odinioară şi nu mai poate face faţă turneelor de lungă durată", susţine "sursa". Paul Mc Cartney a demarat deja discuţiile privitoare la posibilele destinaţii ale viitorului turneu, ce va dura peste un an şi e prevăzut să înceapă în 2010. El îşi doreşte foarte mult să concerteze în China, în Piaţa Tiananmen şi la Berlin, în Germania, la Checkpoint Charlie, cel mai cunoscut punct de trecere a fostei frontiere, între Germania de Est şi de Vest, situat aproape de locul unde era Zidul Berlinului. De asemenea, în luna aprilie a anului viitor, Paul Mc Cartney vrea să susţină câteva concerte în Brazilia, ţară unde nu a mai cântat de mai multă vreme.

Discuri pentru Player

5130-99314-cover_essential_300cmyk.jpg

Alison Krauss
ESSENTIAL.
Este un album nou ce include o colecţie de cântece selectate de artistă, care demonstrează abilităţile sale de interpretă, dar şi cele de producător muzical. Printre piesele acestui disc se numără Single Love (compusă de Sarah Siskind), Baby, Now That I've Found You (de pe albumul cu acelasi titlu, răsplătit cu două Discuri de Platină), When You Say Nothing At All etc.

5130-99316-coveritsblitz.jpg

Yeah Yeah Yeahs
IT'S BLITZ.
Trio-ul new yorkez revine în actualitate după trei ani de pauză cu un nou album de art punk, stilul ce i-a consacrat. Primit excelent de critica de specialitate, noul CD este considerat cel mai bun album din istoria trupei şi una dintre "revelaţiile anului 2009" în materie de muzică alternativă. Zero, piesa de promovare a albumului are un sound cu influenţe electro.

5130-99315-cover_lungs_300cmyk.jpg

Florence & the Machine
LUNGS.
Florence Welch este solista, iar the Machine sunt Robert Ackroyd (chitară), Christopher Lloyd Hayden (tobe), Isabella Summers (clape) şi Tom Monger (harpă). Trupa s-a remarcat printr-o serie de concerte în cluburile din Londra, iar acest album este considerat "cel mai bun debut al anului 2009", fiind apreciat atât de critici, cât şi de admiratorii formaţiei.

×
Subiecte în articol: muzica