x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Peninsula, a început nebunia!

Peninsula, a început nebunia!

de Raluca Cret    |    28 Aug 2010   •   00:00
Peninsula, a început nebunia!

Prima zi a Festivalului Peninsula de la Târgu-Mureş s-a lăsat cu multă distracţie, dar şi cu multe Salvări pentru cei care nu au ştiut să se oprească la timp.

Tot mai mulţi peninsulari vin la Târgu-Mureş şi din cele mai îndepărtate oraşe. Anul acest au venit mai mulţi decât anul trecut, deşi biletele nu sunt deloc ieftine, o zi de acces la festival costă acum 100 de lei. "Anul acesta am înregistrat o creştere de 10%-15% în ceea ce priveşte vânzarea abonamentelor înainte de începerea festivalului, motiv pentru care pornim această ediţie optimişti", a declarat Bodor Laszlo, directorul festivalului. Cei mai mulţi participanţi au venit cu corturile, pentru că doar aşa trăiesc Peninsula la intensitate maximă. Joi s-a dat start la muzică pe cele patru scene ale festivalului, unde în cele patru zile vor rula 70 de trupe şi DJ.

Vama a cântat pe scena mare, în paralel cu francezii de la Babylon Circus, urmaţi de spaniolii de la Ska-P, care i-au atras pe tineri cu mesajele politice. I-au revoltat însă pe cei mai conservatori cu mesajele şocante şi cu modul în care au ironizat preoţii şi simbolurile creştine. Refugiul s-a numit Harry Tavitian cu Cserey Csaba, cărora le-a trebuit aproape o oră până şi-au acordat instrumentele. Magicianul Tavitian a fost o curiozitate mai ales pentru tineri, obişnuiţi cu alt gen de muzică, surprinşi să descopere melodiile maestrului la un asemenea festival. După recitalul lui Tavitian, spectatorii au migrat în masă la scena mare, unde britanicii de la Therapy? au ridicat praful şi a dezlănţuit energia publicului.

La atâta distracţie, pe unii i-au lăsat bateriile, motiv pentru care Salvările au făcut ture între festival şi SMURD, dar "internaţii" au promis din mers că vor reveni la Peninsulă imediat după ce vor ieşi de sub ochii medicilor.

Printre cele mai aşteptate concerte ale ediţiei din 2010 este cel al trupei Korn, în premieră în România, vTricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, the Rasmus sau Dub FX, la care se adaugă DJ-i din toată lumea - Mark Knight (Marea Britanie), Fedde le Grande (Olanda), Hernan Cattaneo (Argentina) sau Above and Beyond (Marea Britanie), care vor mixa într-o locaţie dedicată special muzicii electronice, în Freedom Music Arena.

×
Subiecte în articol: muzica