x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Premiile Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor

Premiile Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor

24 Feb 2011   •   17:55

Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România organizează vineri gala de decernare a premiilor pe anul 2010. Aceste distincţii au o tradiţie de peste 40 de ani în răsplătirea excelenţei în muzică, dar recompensând în egală masură pe cei ce contribuie la popularizarea acestei arte. Gala va avea loc, începând cu ora 12:30, în Aula UCMR.

Potrivit compozitorului Adrian Iorgulescu, preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, “pentru Marele Premiu sunt nominalizaţi compozitorii Felicia Donceanu şi Temistocle Popa, precum şi muzicologul Clemansa Firca, dintre cele trei nume premiantul urmând a fi ales prin vot secret de Consiliul UCMR, chiar înaintea galei de premiere”.

Lucrarea Sempre risoluto – pentru pian obligat şi orchestră, semnată de Mihai Măniceanu, este nominalizată la categoria Lucrări simfonice. Octavian Nemescu e pe lista nominalizaţilor cu   EUIorEruImII pentru lucrări electronice, iar Fântâna tinereţii – pentru flaut, violoncel şi live electronics, de Nicolae Teodoreanu, este nominalizată la secţiunea lucrări camerale.

La Premiul pentru critică muzicală este nominalizată, între alţii, muzicologul Oltea Şerban-Pârâu,  redactor-şef Radio România Cultural şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar la Istoriografie - Octavian Lazăr Cosma, pentru volumele „Opera Naţională din Cluj” (vol.1) şi „Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la 140 de ani” Vol.3  şi Valentina Sandu Dediu pentru „Alegeri, afecte, atitudini. Despre stil si retorica în  muzică”

În cadrul aceleaşi gale, se vor oferi premii pentru cel mai bun spectacol muzical, la care este nominalizat, printre alţii, Marius Ţeicu, pentru musicalul „O premieră furtunoasă”. Un alt nominalizat este şi Cătălin Târcolea, la categoria muzică de jazz, pentru CD-ul Synvionai 2.

Se vor acorda premii şi pentru muzică uşoară, pentru lucrare corală amplă, miniatură corală, creaţie didactică.

×
Subiecte în articol: muzica premii ucmr iorgulescu adrian