x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rapperul Chris Kaba, cunoscut sub numele de Madix, a fost împușcat de poliție în sudul Londrei

Rapperul Chris Kaba, cunoscut sub numele de Madix, a fost împușcat de poliție în sudul Londrei

07 Sep 2022   •   10:00
Rapperul Chris Kaba, cunoscut sub numele de Madix, a fost împușcat de poliție în sudul Londrei

Rapperul Chris Kaba, cunoscut sub numele Madix, a fost împușcat mortal în sudul Londrei, de polițiști, după o urmărire a unei mașini suspecte. Bărbatul avea 23 de ani și urma să se căsătorească, potrivit BBC.

Chris Kaba a fost împușcat după o urmărire a unui vehicul suspect care s-a încheiat în Kirkstall Gardens, Streatham Hill, luni, în jurul orei 21:50.

Pastorul Rachel Swaby a declarat că Chris Kaba era un rapper cunoscut sub numele de Madix și făcea parte din grupul de exercițiu 67, nominalizat la MOBO.

Kim Alleyne, în vârstă de 49 de ani, a cărei fiică Karima Waite era logodită cu domnul Kaba, a declarat că acesta trebuia să devină tată.

Ea a spus: „A fost atât de iubit. Era atât de amuzant. A fost super amabil. Nebun. Era mereu fericit. Ar fi făcut orice pentru tine”.

„Este oribil, șocant și trist”.

Ea s-a întrebat de ce a fost împușcat domnul Kaba, adăugând că fiica ei simte „o durere imensă”. Kim Alleyne se întreabă dacă i s-ar fi dat „o șansă să iasă din mașină” logodnicului fiicei ei dacă acesta ar fi fost alb.

Pastorul la Biserica Baptistă New Park Road, Swaby, a declarat pentru BBC că s-a simțit „rău fizic” când a aflat despre moartea lui Kaba. Ea a spus: „Era o persoană tânără din comunitate, evident un rapper talentat. Avea o familie tânără pe drum și se simte ca și cum viața lui a fost curmată fără niciun motiv... Cred că trebuie făcut ceva pentru a trage poliția la răspundere”.

Vărul lui Kaba, Jefferson Bosela, în vârstă de 27 de ani, l-a descris pe rapper ca fiind „o persoană iubitoare și bună”.

Vorbind pentru BBC, el a spus: „Am spus că nu era perfect... dar, indiferent de asta, nimeni nu merită să fie ucis de poliție, cu excepția cazului în care există o amenințare iminentă sau directă la adresa publicului, ceea ce în acel moment, din câte am auzit, el nu era”.

În timpul urmăririi, poliția a folosit o tactică prin care a intrat în coliziune cu mașina pe care o urmărea pentru a o forța să oprească.

Localnicii au declarat că au auzit focuri de armă și un elicopter al poliției zburând deasupra lor.

Un bărbat, care locuiește pe New Park Road din apropiere și care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat: „Zgomotul a fost foarte puternic. Eram în casa mea cu căștile de gaming pe urechi și l-am auzit”.

Un alt bărbat, care locuiește în Kirkstall Road și a cerut să nu i se dea numele, a spus: „A fost un zgomot puternic: Am auzit una sau două împușcături și apoi multă agitație”.

Chris Kaba a murit la spital la aproximativ două ore după ce a fost împușcat.

La fața locului au fost depuse flori în memoria rapperului.

Bell Ribeiro-Addy, deputat pentru Streatham, a declarat că tensiunile au crescut în zonă în urma împușcăturilor și a cerut poliției să facă publice mai multe informații despre cele întâmplate.

„Oamenii își trag propriile concluzii”, a declarat politicianul laburist.

„Ei se uită înapoi la ceea ce s-a întâmplat cu Mark Duggan, se uită înapoi în 2011 și, din nou, se uită înapoi la momentul în care nu primim informațiile de care avem nevoie despre un incident pe motiv că acesta este în curs de investigare”.

Biroul Independent pentru Conduita Poliției (IOPC) a deschis o anchetă, așa cum este normal după un schimb de focuri de armă al poliției.

Organismul independent, care supraveghează plângerile poliției în Anglia și Țara Galilor, a confirmat că un foc de armă a fost tras dintr-o armă de foc din dotarea poliției.

Anchetatorii IOPC au declarat că examinează înregistrările poliției și camerele de supraveghere din zonă, precum și anchete din casă în casă.

Sal Naseem, directorul regional al IOPC din Londra, a declarat: „Atunci când poliția folosește forța fatală, este important să existe o anchetă solidă și independentă pentru a stabili toate circumstanțele în jurul a ceea ce s-a întâmplat. Este firesc ca comunitatea să dorească răspunsuri rapide, dar aș ruga oamenii să se abțină de la speculații care ar putea fi de neajutor pentru toți cei afectați”.

Urmează să aibă loc o examinare post-mortem, care va stabili o cauză provizorie a morții.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: chris kaba