x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ronnie vampirul

Ronnie vampirul

de Alex Revenco    |    24 Iul 2009   •   00:00
Ronnie vampirul

Portretul lui Ronnie Wood de la Rolling Stones este realizat de artistul britanic Paul Karslake, nimeni altul decât fratele fostei soţii a chitaristului, Jo Wood. Anul trecut Jo (53 de ani) l-a părăsit pe Ronnie (61 de ani), după ce acesta s-a îndrăgostit de Ekaterina Ivanova, o rusoaică de 19 ani, chelneriţă într-un pub din Londra.

DIVORŢ DE MILIOANE. După ce au "ţinut" prima pagină a tabloidelor britanice, cei doi "porumbei" s-au mutat în Los Angeles, unde sărbătoresc o prelungită "lună de miere". Potrivit avocaţilor, Ronnie Wood ar urma să plătească fostei sale soţii "o sumă enormă, ce ar eclipsa cele 24 de milioane de lire sterline plătite de fostul Beatles, Paul Mc Cartney, lui Heather Mills". Pentru cei 25 de ani petrecuţi alături de chitaristul Rolling Stones, Jo Wood ar urma să primească o "despăgubire" de 50 de milioane de lire sterline.

JUMĂTATE DIN AVERE. Suma constituie jumătate din averea lui Ronnie Wood la care se adaugă 20%, reprezentând remuneraţia de asistentă a artistului. Revenind la tabloul vândut de Jo Wood, acesta a fost cumpărat de reprezentanţii postului de televiziune Fox, pentru promovarea noului serial de mare succes "True Blood".

 

Discuri pentru Player
The Enemy
5073-97635-03_07tv27.jpgMUSIC FOR THE PEOPLE. După succesul avut cu "We'll Live And Die In These Towns", locul 1 în topurile britanice, formaţia revine cu un album, a cărei muzică e mai ambiţioasă, are o abordare mai largă şi subiecte mai vaste. Un element original este că trupa, în loc de computer, a preferat înregistrarea pe bandă, ceea ce a dat albumului un sound "mai brut şi mai punk".

 

Orbital
5073-97633-03_07tv25.jpgORBITAL 20. Aşa cum arată şi titlul, discul este o compilaţie de tip Best Of, cu cele mai mari hituri înregistrate în cei 20 de ani de carieră ai formaţiei. Alături de cele mai mari succese ale fraţilor Phil şi Paul Hartnoll (pionieri ai genurilor rave şi acid house), dublul CD cuprinde două remixuri noi-nouţe şi două piese live ce nu au mai apărut pe disc până acum.


Eric Clapton & Steve Winwood
5073-97634-03_07tv26.jpgLIVE FROM MADISON SQUARE GARDEN. Dublul CD realizat de WEA/Reprise prezintă înregistrări din cele trei concerte sold-out susţinute în 2008 de aceşti muzicieni de legendă. Pentru prima oară, din 1969, împreună pe aceeaşi scenă, Eric şi Steve (plus Willie Weeks - bass, Chris Stainton - keyboards şi Ian Thomas - tobe) au cântat "de toate", blues, Hendrix, Blind Faith, Traffic etc.

×
Subiecte în articol: muzica