x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica SERI COMPLETE PENTRU FETE / Rock Nights for Lady’s Day

SERI COMPLETE PENTRU FETE / Rock Nights for Lady’s Day

de Catalina Iancu    |    09 Mar 2009   •   00:00
SERI COMPLETE PENTRU FETE / Rock Nights for Lady’s Day

Dacă vă vine să credeţi, mai există şi fete care nu se duc în cluburi să vadă stripperi de 8 Martie, ci preferă rock-ul. Pentru ele, Live Metal Club a organizat în week-end Rock Nights for Lady's Day.



Ca în orice club care se respectă, în Live Metal se ascultă muzică bună în orice moment. Vocea lui Peter Tagtgren de la Pain a răsunat din boxe şi în preambulul Rock Nights for Lady's Day, Chapter II.

Vineri seară, cei mai aşteptaţi au fost evident headlinerii, portughezii de la Gwydion. În timp ce Ruben (vocal) şi Dani (clape) acordau un interviu la Radio 3 Net, Kaveirinha ne-a povestit că au avut timp să viziteze oraşul. Din acest punct de vedere este lăudabil efortul lui Sorin Ion Turcu, cel care nu i-a adus pe băieţi doar de la aeroport la sală şi retur, ci le-a organizat inclusiv o plimbare prin Bucureşti, atât lor, cât şi polonezilor de la !nsult, care urmau să cânte sâmbătă seara.

Fiecare trupă a avut rezervată o masă, chiar în mijlocul fanilor, aşa încât cine a dorit a stat la rând pentru autografe sau fotografii cu artiştii. Abreu a luat chiar poziţia culcat la un moment dat, pentru o scurtă şedinţă foto. De altfel, şi portughezii au fotografiat tot ce le-a ieşit în cale, inclusiv trupele noastre. Vikingii  au stat chiar şi lângă scenă la câteva piese ale românilor. Au deschis seara Inopia, destul de timid, însă atmosfera s-a încălzit pe parcurs. A urmat Piatra din Suceava, surpriză plăcută a spectacolului, semn că şi prin nordul ţării se cântă pagan metal de calitate. Apoi Trooper, care i-au înlocuit pe Bucovina şi, bineînţeles, Ruben &Co. 

CORNULEŢ CU... BERE. Dacă n-aţi înţeles care erau coarnele despre care spunea Kaveirinha să le pregătiţi, iată: era vorba despre coarnele în care băieţii şi-au (răs)turnat berea şi le-au ataşat apoi de microfoane.

Chiar dacă au fost ceva probleme cu sunetul, atomosfera a fost excelentă spre final, playlistul vikingilor incluzând, în ordine: "Rebirth", "Mead of Poetry", "Spirals", "Descendent of Don", "Tones of anticipation", "Great dome", "The Trickster of Ragnarök", "Vikings Horned Parody", "The Pursuit of Vikings" (cover Amon Amarth), "Berserker's Catalyst" şi "Turning of the Wheel".

S-au vândut tricouri, CD-uri ale trupelor care au evoluat (dar nu numai), iar show-ul s-a terminat după miezul nopţii. După ce au coborât de pe scenă, artiştii au fost din nou solicitaţi pentru poze şi autografe. Iar seara a doua (7 martie) i-a avut în listă pe Illuminati, Negativist, Akral Necrosis, !nsult şi Taine. 

×
Subiecte în articol: muzica